i LUV u, u LUV me

Lenanye dia…

collage45.jpg

semlm, tertido nyenyak dlm bas. itupun terjaga sbb org sebelah cuit aku mntk laluan utk turun. konfiden masa terjaga tu nk sms chor btau yg aku da smpi tol. pndg2 tepi, bukan dkt tol rupenye. nun da smpi terminal. haiyaaaaa! camne leh terlepas nie. xpenah selama naik bas p blk keje ni leh terlena gini skali.

letih agaknye. al-maklum semlm baru mula berpuasa semula. ciiittt.

terpksa call chor mntk amek aku jauh ke dpn dr tmpt bese. sian umar terpksa menunggu lama umminye ini.

smpi umah lewat 20 minit drpd bese. since da janji dgn chor nk buat pizza utk berbuka. segeralah bersilat di dapo bila da smpi tuh. sib baik ngam2 seminit b4 msk waktu, pizza siap. tp tu jer lah juadah kami semlm. pengat ubi yg dirancang terpksa postpone ke ari nie. harapnye xlena tido sgt mcm semlm.

+ + + + + +

umar skrg ni suka sgt mntk org pangku dia di riba bila kami tgh mkn. kacau betul!

silap aku jugak gatal ribakan dia masa bersahur sebelum nie. skali da buat gituh, selamanye lah kena layan. plan to buy high chair for him tp rasa2 cam xworth it plak. sbb so far klu ke mana2 mmg xmahunye dia duduk dlm tuh. riba chor atau riba aku jugak yg dia nak.

ehmmm…

Advertisements

September 26, 2007 Posted by | Uncategorized | 2 Comments

lost n found

lost my wallet yesterday kat tesco. huiihhh. 1st time neh ilang wallet. puaslah aku usha2 blk tmpt yg aku lalu dlm tesco tu nk trace blk la konon. tp habuk pun tarak.

actually wallet tu umar yg pegang. sibuk dia nk rebut dr tgn aku. bglah kejap utk dia pegang. tau2 jer da tercicir. chor plak xde ngan kami semlm. it was just the 2 of us. chor keje.

lps wat report kat customer service, call chor plak btau hal keilangang nie. gelak plak dia kat aku sbb dia tau perangai aku yg suka sgt pegang wallet kat tgn. bukan nk simpan leklok. tu psl umar suka nk rebut jugak bendalah tuh.

blk umah, lepak2 kejap ngan umar. chor pun smpi. kena gelak lg ngan dia plus dia janji nk cuti skali ari ni teman aku setelkn sume yg perlu. mykad. mykid. atm card. medical card. cdt card. kad nikah. segala mcm tok nenek kad kena buat blk.

xlama lps tuh, chor dpt call from a chinese uncle. wallet da dijumpai. nun berada kat sban jaya. ohhh thank god! syukur sgt. berguna jugak a piece of paper yg aku selit dlm wallet tuh. (i wrote chor’s no s well s other family members’ nos on it. sng kot emergency gini leh terus contact jer).

that uncle kata, dia jupe wallet tu on the floor kat area baby. tp ms jupe tuh duit mmg da xde. tinggal seposen jer pun. itupun terselit kat bhgn bwh walletku. aku xheran la klu duit dlm tu lesap. manusia ni pelbagai ragam kan? ape ada pd ramadhan. depa xheran. duit tetap duit. janji bende2 penting dlm tu xilang. aku da sng ati sesgt.

lepas chor blk dr umah uncle tuh, aku cek blk wallet tuh. alhamdulillah sume bende penting ada termsk mc aku utk jumaat lepas. huiii. lega macik. xpyh cuti ari ni.

September 24, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage43.jpgkejap je da seminggu ramadhan ek? tp aku da selamat beraya masa 3 ramadhan ari tuh. kekekeke. nmpk gaya xdapek la rekod penuh cam last yr. berkat ngandungkn lil ah-ho thn lepas, ramadhan 1427H skek pun xrongak. alhamdulillah.

dan buat pertama kalinye, ari ni xbgn sahur. elok2 alarm bunyi, umar pun ikut jaga jugak. kononnye nk kasik tepuk2 skek supaya dia dpt lelap blk. skali amek! ngan ummie2 dia skali hanyut. sudahnye, xbersahur la chor ari ni sbb tukang kejut dia tertido. bersalah plak pd member tuh. kesian kan dia sbb he really needs to sahur lah. 😦

chor la ni kan keje luar. kat site. klu dpt hari yg panas terik. masaklah member kena bkr dek matahari. dpt plak xsahur hari nie, aduuuhhh. silap2 leh lembik bdn tuh. klu dpt hari ujan, heaven la dia sbb leh cabut blk umah. yer aa, mana leh wat keje ukur tgh2 ujan tu kan?

harapnye hari ni hari yg mendung. xpanas sgt smpi keletihan bagai.

now back to umar plak. the 1st two days of ramadhan, he behaved really2 well. xpenah dia berjaga during sahur time & sharp at 7pm, he slept. memudahkan makpak dia bersahur & berbuka. padahal hari2 sebelum ramadhan tuh, pukul 5pg tuh xsah klu xkena gomol ngan dia. ajak main pg2 buter. waktu tido dia plak, xsah klu xpukul 8.

ehmm, tp tu aa. 1st 2 days jer. lepas tuh jadual dia kembali spt bese. cuma yg bagusnye, dia xmengacau bila kami duduk kat meja mkn. seolah2 dia paham yg its time 4 him to play alone.

umar, umar. moga membesar jd anak yg bijak & cerdik hndknye. aminnn!

September 19, 2007 Posted by | Uncategorized | 2 Comments

collage38.jpg

jumaat sabtu ahad. 3 hari cuti. 3 hari berjln anak beranak.

jumaat tu chornye program. frens bbq kat pd. this time nye bbq much2 better then previous yrs. lotsa ppl joined. lotsa food. tmpt bermlm pun sgt2 puas ati. nice view. pastu plak klu dulu couple2 jer. this time complete package. ngan kiddos. meriah tmbh lg klu dpt anak yg baru dpt kaki. mengejar je la kejenye dlm gelap2 tuh. bahye tul! kebykan yg babies sebaya. so lil ah-ho mmg ramai kwn dia ari tuh.

collage39.jpg

& kat pd ni 2nd time lil ah-ho masuk pool. 1st dulu kat langkawi. kali ni nmpk dia njoy main air. tmbh lg ramai kekwn sekeliling. pool session ni mmg bapak2 punye turn yg jaga anak. emak2 sume bersantai kat tepi2 kolam je. jd tukang pegang towel. ciiittttt..hehehe

collage40.jpg

gambo yg blur tuh gambo umar terselit. xprasan bila dia jaga dr tido pg tuh. tau2 je da nangis sbb tersepit. chor punyelah xsedo2 smpi sudah. padahal umar kat ujung kaki dia tuh. tido mati sbb letih mkn. boleh gituh?

collage41.jpg

sabtu. lets go to the zoo! hehehe. check out dr pd, straight away heading to melaka. this time umarnye acara plak. since dia da reti melihat binatang. zoo is the best place to let he learns bout animals. & mmg betullah, nmpk member tu suka, takut & segala mcm xpression bila bwk ke sini. bila kat tmpt seladang, takut bkn main. ketat je dia peluk chor. tmbh leh nmpk idung seladang tu kembang kempis kembang kempis masa kunyah rumput. aku pun gerun. masa kat tmpt flamingo plak, mcm nk ikut kepak tgn skali ms burung tu mengepak. hahaha. macam2 la budak sepet nie.

collage42.jpg

ahad. ummienye program. floria putrajaya. hehehe. malangnye xde satu pun gambo sbb elok2 kitaorg park je keta. tu dia ujan xingat. tp alang2 da turun dr sban, belasah je laa. sib baik umar pun ok jer. & ujan pun kejap je lebatnye. bila da rintik2 halus tu bantai berjln je la.

blk je umah, sume flat. ngan umar2 skali awal lentoknye. nway, njoy giler cuti 3hari nie. cuti yg bermanfaat la org kata. 🙂

September 3, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment