i LUV u, u LUV me

chor mc 2hari sejak semlm. ntah kenapa matanye tiba2 bengkak sebelah sejak selasa lepas tp semlm, it getting worse. da mcm mata org kena tumbuk plak sbb nmpk merah kat sekeliling mata tuh. kata chor rs berdenyut tepi mata tu da timbul sejak umar hempuk sisi kepala dia ngan tractor comei dia last wk.

oleh awal2 subuh tu umar bgn (aku xsedar bila dia turun katil pun), dia p kat bakul mainan n amek tractor tu then katuk abahnye yg tgh nyenyak tido dpn tv. mau xhangin member dgn dak sepet tuh. kebetulan lak mlm tu aku baru je tanya kat chor, what if umar ketuk kepala dia masa tgh sedap tido. tup2 kena plak pg tuh. kekeke. kesian dia.

tp dlm dia mc tuh, pg td dia ke umah baru kami. ada satu jer defect yg developer lom repair2 lg. mengamuk member kat opis kontraktor td sbb depa janji kejap je. ini da pertghan bulan masih xwat pape lg. kami da bajet nk move in akhir bulan nie. disbbkan nk tunggu repair ni la segala mende tgh KIV ni.

lg satu yg chor hangat hati sgt ari ni sbb cek dr developer masih xkuar2 lg. ari tuh masa lmbt dpt payment beria kejar kitaorg nk kan duit. ini bila da turn kami utk dptkn blk rebet, etc etc, pandai plak lembap wat keje.

huiiiii. donia donia!

Advertisements

January 18, 2008 Posted by | Uncategorized | 1 Comment

collage65.jpg

* my baby’s new look *

all this while, aku n chor sgt risau nk potong rambut umar. kami asek pkkan psl ke-tidak-diam-nye dia bila tiba waktu nk memotong tuh. tp pg semlm, kami nekad sbb tgk cam da xkeruan je rambut nye yg pjg tuh.

beria la aku memegang bdn dia. rupeny senyap aje dia bila dilalukan mesin tu atas kepalanye. agaknye sbb mesin tu bergetar halus. selesa la kot.

lega rs proses tu berlalu dgn jayanya.

tp lepas da botak tuh, nmpk muka dia lain sgt. sume yg tgk pun kata lain. agaknye camne la reaksi k.ayu bila chor antar umar pd dia pg ni ek?

+ + + + +

chor cuti ari ni. katanya nk usha railing langsir. bergilir setelkn skek demi skek utk hal rumah sbb last wk aku da cuti utk setelkn few thingy. semlm setelkn hal rumah gak.

pendek kata, sejak da dpt kunci ni, mmg kami xleh nk rehat2 da ujung minggu tu sbb klu bleh nk meet target utk msk umah baru feb nie. sib baik gak hobi aku browse internet ni membantu speed up kan everything. carik kontraktor berkaitan kat internet jer. hopefully sumenye berjln lancar. fulus laju je kuar nie. takut rasa…

January 14, 2008 Posted by | Uncategorized | 2 Comments