i LUV u, u LUV me

collage28.jpgpg esok i’Allah aku, chor, umar, mak n abah akan bertolak blk kedah. ni 1st trip umar blk kg mak. sejak dpt bertukar ke Sban bulan 9 thn lepas, xpenah lg aku jejak utara da. this time around, cam nk balas dendam. seminggu aku cuti! jln2 cari mkn sambil lawat kwn2 lama.

tp stay smpi rabu je la kat kedah, then pakat blk perak plak umah PIL smpi ahad. kebetulan plak, ahad ni kwn lama chor kawen kat SPetani then pak sedare dia plak kawen on next sunday kat PSalak. time arrangement tu da lawo sgt la kot. wont miss both kenduris. tp blk perak nnt, PIL xde. depa ke Padang, Indon. ada function melibatkan FIL aku. yg tinggal ipar2 aku aje.

MIL plak beria pujuk kami tinggalkan Umar kat depa ms cuti sekolah ni sbb depa da rindu sgt pd cucu sepet tuh. huh! aku ngan chor mmg xsetuju bab tinggal2kn anak nie. sib baik nk cover ayat NO tuh, chor ckp gini, “xdapek la mak klu nk tinggalkn umar kat sana. kang nangis plak ummienye.” senyap je la MIL aku. kami xnak klu da memula diberi tinggal ngan atuk nenek, lama2 depa NAK cucu tu stay together2. lama2 jd cam chor sndri. membsr ngan opah dia. cam tu gak mcm adik aku, rizal. da diberi tok aku jaga dulu, smpi ke besar, br la dpt mak abah amek dia blk ke kl duduk ngan kami sume.

prinsip kami, anak kami, biarlah kami yg usahakan camne nk jaga depa. seboleh mgkn, solution nk biar parents jaga tuh letak di tangga plg corot skali. tp klu ditinggal kejap2 mcm bila nk spend masa berdua tu oklah. not more than a day gituh.

back to my umar dearie, la ni da pndai mengajuk ckp org. tp dlm bahse dia sndiri la. cuma ari tu skali, terkeluar dr mulut dia, “dap“. actually he was having his lunch ms tuh. beria la smbil suap tu aku dok ckp ke dia, “dap umar. dap? dap?nyum nyum” dok ulang byk kali la smbil dia ngunyah2 tuh. at last, agaknye sbb asek dgr itu je yg aku borak ngan dia, dia pun balas “dap“. terkjut kejap. betullah dlm umo2 la ni, klu nk ajar word or anything, mmg da kena sgt timing dia. repeat the same word smbil tunjuk ape dia word tuh. dia dpt pahamnye, insya’Allah.

klu aku dukung dia kat luar, then buat bunyi, “twit twit twit twit“, cepat je mata dia mencarik something kat ats. carik bird la konon. sonok tgk kepekaan dia nie.

oh yea, one more thing. rs syukur sgt aku da capai target aku utk BF umar at least till he is 6mos. though not fully (since he was 4mos), yet i reach the target! cam last sunday, lepas cabut gigi, doc suh stop bf him for 2/3 days. kesan ubat takut baby xtahan. memikirkn takut susu kering terus (sbb la ni pun rs cam ada kureng jer..:(..), aku xtelan lnsg ubat yg dia bekalkan. sib baik bila bius da ilang, xsakit mn pun. syg sungguh nk stop bf nie. next target on monthly basis plak. ni tgh usaha nk bf smpi dia 7bulan. then klu berjaya, 8 bulan plak dan seterusnye.

y? bcoz i love the bfeeding time tuh. very serene. very calm. sgt syahdu maaa. cant imagine not doing that at least once a day. sbb tu ke mana2 aku outstation pun, aku usaha bwk gak umar nie. sib baik dpt chor yg willing nk korban kan AL dia utk follow aku. langkawi, pd, etc. huh. thanx a lot! luv both of u very much!!!

p/s: plan to let go kelisa. ada yg interested dak agak2? blue black kelisa auto 2003 at 23k. ok dok?

Advertisements

May 25, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage26.jpgSelamat Hari Guru‘.

An sms from an unknown number. Xsangka ada lg yg sudi wish kat aku. Lebih dr 6 bulan da tinggalkn profession nie. Bila dirisik2, rupenye number ni milik x-student aku dulu. TQ bebyk sbb masih ingatkan aku.

Cam hari ibu hari tuh, aku lupa yg aku da bleh sambut such day. Al-maklum, baru 6 bulan bergelar ummie, kan. Ingat2 lupa gituh. Tapi, bila Chor pg2 da bgn bg hadiah pd aku, then i knew it was my day. Pelik oo bila hari cuti dia leh bangkit awal giler utk wat keje.

Sudahnye, satu umah lantainye berkilat kena sental dek dia dr subuh. Abih mop lantai segala, dia volunteer nk ubah susun atur dining area plak. Sudahnye, by the time aku sibuk prepare lunch, dia terbongkang ngan Umar kat Hall. Letih la tu kot. Janji he made my day!

Cantik mata memandang, wangi hidung menghidu, senang hati merai hari ibu ngan 2 hero terchenta nie! Toche a lot!

May 16, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage24.jpgsonoknye dpt cuti pjg. rasa liat betul nk drive ke opis pg td. by rite aku bleh kuar lewat skek sbb ada bengkel smpi esok di bangi. tp keje urgent punye psl, terpksa mai opis dulu. huh!

neway, back to umar lovey. blk langkawi ari selasa, dia ok aje smpi msk ari jumaat, dia kena cirit tetiba. for the whole day dia uk-uk smpi 4 kali. the next day plak terus demam. lepas 10 minit telan ubat, immediately bdn ok. tp cukup 4 jam panas dia mai blk.  on off on off gituh selama 2hari. elok msk ari senin, demam ilang. naik pulak ruam. ingat skek2 jer. sekali amek. muka yg putih tu jadik merah2 saje. bdn pun da naik bintik2 ruam tuh. tinggal tgn ngan kaki je maintain elok. sib baik dia xgatal2. cuma rupe je la jd cam kena bakor gituh. merah sesaje!

mak kata umar mgkn nk kena campak. but i dont think so. nk sahkan ye ke idak, masa labour day merata la aku & hubby p carik klinik.yg dkt2 ngan umah sume tutup. klinik kulit, klinik kanak2 sumenye sambut labour day. sabau je aa!

ms tgh round2 tuh, nmpk ada klinik 22jam. sib baik msh bukak w/pun doc dia da bersiap2 nk kuar lunch break. sempat la dia tgk umar gitu2 then terus suh nurse dia kasik ubat. blk umah, tenyeh skek2 kat ruam dia. esoknye, alhamdulillah surut almost 70%!

xtau pasaipa la naik ruam tu. nk kata alah. xkan kot. doc xkomen pape pun. ontahla. maybe sbb demam tu kot. abih dia kuarkn sisa2 haba badan thru ruam2. hehehe. ye ke? ontah. sekadar teori seorg ummie. hehehe…

May 3, 2007 Posted by | Uncategorized | 3 Comments