i LUV u, u LUV me

He wants to go too

Umar berbisik pada aku mlm tadi, “Ummie, Along nk pergi PD”

“PD? Along nk buat ape pergi PD?”

“Kawan Along pergi PD. Dia buat istana pasir.”

“Sape kawan Along yg pergi PD tu?”

“Haziq. Dia yang pergi PD. Ummie, Along nk pergi PD”

Muka Umar masa bercerita hal ni sgt sayu. Muka sedih gituh.

“Haziq pergi dgn sape? Parents dia bawak ke?”

Umar mengangguk lemah. Muka terus sayu jer.

“A’ah.”

“Takpelah. Biar dia pergi. Nanti kita ajak abah pergi ye.”

Umar mengangguk lagi. But few seconds later, baru aku tingat something, “Ooohhh. Haziq pergi dgn kawan2 RSK ek? Ngan teacher sume ye?”

“A’ah. Dia pakai baju sukan. Ummie, Along nk pergi PD jugak.”

His school was actually having a trip to PD last Saturday. Lawatan sambil belajar ke Muzium Tentera Darat n aktiviti pembersihan pantai. I knew bout this but thinking of Umar ni baru 5 tahun (in fact he is just 4 1/2 y.o), letting him to join such trip now is not a gud option. Risau dia berlari sana sini. Risau dia xmendgr arahan cikgu2 dia. Byk risau drpd suke though logically, by giving him the opportunity, he could gain lots of benefit. Well, risau seorang ibu. ūüôā

So, berkemungkinan besar, bila pergi ke sekolah semlm (hari Isnin), kawan2 yg ikut serta sakan bercerita pasal pengalaman masing2. Umar yg mendgr mgkn menelan dgn pahit cerita suka suki kawan2 di PD. Mesti dia tertanya2 kenapa dia xikut serta ek padahal ramai je kawan2 dia yg ke sana.

Lahai Long. Siannye awak. Ummie n Abah pun xtanya memula dulu Along nk p ke idak. We thot n decided for you. :(….

Takpelah. Next trip, insya’Allah Ummie n Abah akan benarkan awak pergi. Alaahh, takat PD tu, sekangkang kera je dr umah kita. Kekekeke….

April 12, 2011 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

he hearts donut

Umar le ni tgh sakan in love dgn donut. tiap2 hari request nak bawak bekal donut p school. ada dkt 2 minggu dah cintanye dia dgn donut nie.

so, da 2 kali aku prepare dough donut utk 2 minggu nie. setiap kali menguli, dpt 24 biji small n cute donut. sume aku frozenkn nk bg mudah keje pagi2 nk prepare bekal dia.

donut plak xmo yg bese2 tuh. mau yg atas nye ada choc rice. dia suka kutip2 mkn choc rice tu dulu then baru perabihkn the whole donut.

ada sekali, aku dip dlm white choc n tabur choc rice. dia mkn sebijik je sbb kata dia white choc xsedap. dia nk choc rice tu aje klu bleh. makanye aku prepare glazing byk2 terus. lepas goreng, glazekan n tabur choc rice. udah gitu yg dia suke, layankan aje. bila dia da jemu nnt, dia request lah menu lain pulok iyer.

cuma hari ni, sbb udah jemu aku prepare donut fesyen yg sama (aku yg jemu ek), aku bekalkan lain skek. out of 4 donuts, dua masih fesyen yg sama, glazing + chor rice. satu lagi, glazing + colourful sugar beads. dan yg last tuh, glazing + milo powder. kita tgk ptg nnt bekal dia kosong ke idak. klu kosong, he loves the new donut la kot. klu sebaliknye, better stick to yg bese je la kot.

April 7, 2011 Posted by | Uncategorized | 4 Comments