i LUV u, u LUV me

collage31.jpg*umar +  nenek di bukit merah*

gara2 umar xmo tido semlm, lnsg aku ngan chor memsg lewat ke opis pg nie. yg chor plak, alat keje ukur dia leh tertinggal kat tepi pagar. padahal da angkat kuar umah tuh. tinggal nk msk kan dlm kete jer tuh. isk isk isk. nk jd citer, ye dak? xdapek la aku nk titun2 dlm bas pg nie. in fact kena jegil mata utk speeding so that xsmpi lewat bona kat opis. huiiii.

& esok, aku kena cuti. sbb adik kpd pengasuh tu nk mai umah depa. so, depa kena entertain that younger sis. ehmmm, masalahnye kata esok yg xdapek jaga umar tuh tp td chor btau yg pengasuh suh amek umar blk tghari ni gak. nk berkemas katanya. tu diaaa. sib baik la alat tertinggal, chor ada reason utk blk awal dr site ari ni. tu lah dia, nk jd citer kan?

aku bila dgr hal gini aa jd bengkek skek ngan kakak tuh. nak aje hati ni cr pengasuh baru. tp bila pk kesian kat umar sbb pepagi da nk kena pos ke umah org. aku pendamkn aje niat tuh. tp nk xnak, still i got no choice. pengasuh tu xmo jaga umar da next yr. anak2 dia nk sekolah katanye. ehmmm, ntah aa. mmg kena standby ngan pengasuh baru gak nie.

June 20, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

pengasuh umar btau kat aku semlm yg umar ada jatuh terlentang. xdan aku nk tanya lg, kakak tu xplain lg. “dia paut sofa then berdiri sndiri. xdan akak nk pegang dia da jatuh. meraung la lps tuh.” terkejut gak aku sbb xsangka umar da smpi stage nk berdiri sndiri tuh. sebelum ni nmpk dia testing bontot nk duduk jer.

but looking at him hepi & ceria cam bese jer, it lessen my worry. plus bila cek kepala xde benjol2, i tell myself that umar fell on his toto kot. klu direct ats lantai, surely benjol tu ada kan? aku xtanya pun la masa jatuh tu ada toto ke idak. aku agak sndiri jer sbb aku takut nk dgr jwpan kakak tuh. buatnye dia kata jatuh direct atas lantai. aduuuh. sure aku risau gegiler. so, nk avoid risau melampau. assume je la. bleh gituh? hapedaaa kan…

bila blk umah, aku btau chor psl umar nie. he didn’t believe it either. skali amek, subuh2 hari td, dia kerabat sendiri bantal2 yg aku susun kat katil tuh. senyum je la kami berdua. mmg sah la umar da ada skill  baru. duduk xbetul lg, da nk berdiri da. hamboiiii…

June 13, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

lamak! lupe lg nk bwk umar’s latest pichas. klu xletak pic heading nmpk xrugged plak. makanye, bantai je la pkai pic lama dia pun. that was at langkawi. br smpi. aircond blk nk mula sejuk. seksikn umar ngan diaper dia semata.

nway, umar turns 7mos today. how time flies. pejam celik pejam celik. ada lg bape bulan jer nk ckp sethn. la ni tgh blaja nk duduk on his own. klu ikut kata mak, aku dulu lepas meniarap terus duduk jer. xde merangkak pun.

same goes to umar kot. meniarap ok. menyusur ko. angkat bontot then ‘mengayak’ (kata macik aku kedah sana la sbb budak dok gohead gostan kan bdn je. merangkak nye idak gak) ok. tp merangkak ko. la ni, nk duduk terus. sokmo dia wat aksi tuh. asal terjelepuk jer dia buat blk. xcited aku & chor nk tunggu dia leh duduk sndiri.

vocab dia plak da makin berkembang. gugu gaga sorg2 dia. & rajin sgt menjerit. waktu feveret nk jerit nie bila dia terjaga tgh2 mlm buta tuh. tmbh lg klu xde org layan dia dlm gelap tuh. bersedia la utk terkejut. kekeke. surprised la konon.

pg td plak, aku xpasti da bape lama dia terjaga. tau2 je ada org kutil muka aku. adoiiii! serius sakit. xpadan ngan saiz tgn. da kutil2 senyum plak. ish. cair ummie tau!

umar umar. hepi 7mos, dear!

June 12, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

my in-laws made a surprised. turun seremban xbgtau kat kami lnsg last thurs. makanye, termenung la mereka kat dpn umah sementara menunggu chor blk dr pilah tghari tuh. sib baik gak aku atau chor xoutstation ke mana2. klu idak. putih mata je la drive all the way from perak nun.

umar plak kena kuarantin sepjg weekends baru nie. tetiba naik ruam2 kt muka dia. menggaru xhengat. rs cam nk ikat2 je tgn dia. cam nk pkaikn blk mittens so that he wont scratch his own face. klu tgk bebtul kat btg idung tuh. smpi da bengkak semcm dek kena garu ngan dia. sib baik, lepas p klinik, sapu ubat, mkn ubat. surut sume. da licin blk muka dia. encem blk! hehehe

ok gak bila doc suh kuarantinkn dia kat umah. klu idak, MIL nk angkut dia ke pd dan ke nilai. aduuuhh. panas wey tmpt2 tuh. klu p, sure umar xsng duduk punye.

oh yea. no pics as a heading s usual. sbb? asek lupa nk dolod latest pics dr camera. menjak 2menjak ni, aku ke opis berlenggang. handbag semata jer. sng nk jln laju tiap2 waktu blk. dulu ada paperbag utk isi payung. plg kurang, leh la aku sumbat dgcam dlm tuh. tgk la sok lusa. kot rajin. terus save dlm pendrive jer. we’ll see.

June 11, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment