i LUV u, u LUV me

collage33.jpg

* umar dilambung paktam – kg. rantau pjg, kedah *

semlm ms amek umar kat umah pengasuh baru tuh, nmpk la muka dia xceria je. yelah. da tukar pengasuh. jauh skek dr umah plak tuh. otw back dlm kete tuh, lnsg xnak pndg muka aku. even muka chor pun.

one thing yg aku perasan psl umar ni is, klu kita mcm maghah2 dia, then panggil plak nama dia lepas tuh, sure beria dia larikan mata dia dr perati kita. cubalah pusing2kn bdn dia biar muka dia mengadap muka kita. forsure nmpk beno dia larikan anak mata dia. tp klu kita terus usaha panggil & pndg2 dia, gerenti senyum blk lepas tuh. masa tu la cair sungguh hati nie. ala2 merajuk la konon.

gitulah umar semlm sepjg dlm keta. alaahhh. sedih tul bila tgk reaksi dia tuh.nk wat camne lg umar. cam ummie ckp, sementara nk dpt sng, kena la lalui dulu sume nie. kami tgh usha2 gak pengasuh yg lebih dkt.

dan alhamdulillah. pg ni nmpk dia ok jer. ms letak dia kat carseat tuh member da xmaghah2 sbb kena pkaikn dgn seat belt tuh. cool je dia. atau mgkn teruja 1st time dpt naik keta kelabu chor kot. sebelum ni naik keta itam jer. mn nk tau kan?

pape pun. ummie ngan abah slalu doa moga umar jd gud boy sokmo. moga org yg mengasuh pun sng hati dpt ngasuh umar.

+ + + + + +

umar always being mistakenly identified s anak cina. p kedai letrik org tanya. p usha show house org tanya. p sini org tanya. p sana org tanya.

haiyaaa!

cam semlm, jiran2 pengasuh baru tu sume dok tanya omak eh cino ko? (sobab depa tgk chor sahih muka melayu. mendung lak tu kulitnye la nie.hahaha).

“ish! bukan anak cina lah. kita anak ummie ngan abah. cuma kita diberi ke’sepet’an yg lebih skek dr mata ummie jer” hehehe.

July 11, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage32.jpg* umi nabila + umar murshid + mohd. nabil *

ari ni ari pertama umar dgn pengasuh baru. klu dulu dpn umah jer. berapa tapak sgt kaki melangkah pg hari tuh. tp, kali ni adalah dlm 20mnt perjlnan berkereta dr umah. pity him. ūüė¶

harap umar ok & baik2 aje kat tmpt baru.

this coming thurs umar da mencecah 8bulan. how time flies. kejap je rs. dr terbaring je ats tilam dia smpi la ni da bleh memanjat. aku & chor da xbleh leka. pantang lepa. dia tarik itu. pantang lepa. dia koyakkan paper. nk pkaikn pampers pun satu hal lg. nk kena bersilat bagai. klu idak dia merangkak laju tinggalkn kita.

& sejak dia da pndai merangkak nie, da pandai nk main cak-cak. nk tido pun da xmudah mcm dulu. puas la kita digigit. dipanjat smpilah dia betul2 letih. then he will sleep on his own.

tp syg, umar xtumbuh gigi lg. ari tuh beria gatal gusi. da nmpk pun kaler putih ats gusi bwh. tp tunggu punye tunggu. ilang lak putih tuh. smpi la ni xnmpk tanda2 nk muncul gigi pun. hehehe.

xpelah. janji anak ummie ni sihat2 selalu. syg umar….:D

July 10, 2007 Posted by | Uncategorized | 4 Comments