i LUV u, u LUV me

lost n found

lost my wallet yesterday kat tesco. huiihhh. 1st time neh ilang wallet. puaslah aku usha2 blk tmpt yg aku lalu dlm tesco tu nk trace blk la konon. tp habuk pun tarak.

actually wallet tu umar yg pegang. sibuk dia nk rebut dr tgn aku. bglah kejap utk dia pegang. tau2 jer da tercicir. chor plak xde ngan kami semlm. it was just the 2 of us. chor keje.

lps wat report kat customer service, call chor plak btau hal keilangang nie. gelak plak dia kat aku sbb dia tau perangai aku yg suka sgt pegang wallet kat tgn. bukan nk simpan leklok. tu psl umar suka nk rebut jugak bendalah tuh.

blk umah, lepak2 kejap ngan umar. chor pun smpi. kena gelak lg ngan dia plus dia janji nk cuti skali ari ni teman aku setelkn sume yg perlu. mykad. mykid. atm card. medical card. cdt card. kad nikah. segala mcm tok nenek kad kena buat blk.

xlama lps tuh, chor dpt call from a chinese uncle. wallet da dijumpai. nun berada kat sban jaya. ohhh thank god! syukur sgt. berguna jugak a piece of paper yg aku selit dlm wallet tuh. (i wrote chor’s no s well s other family members’ nos on it. sng kot emergency gini leh terus contact jer).

that uncle kata, dia jupe wallet tu on the floor kat area baby. tp ms jupe tuh duit mmg da xde. tinggal seposen jer pun. itupun terselit kat bhgn bwh walletku. aku xheran la klu duit dlm tu lesap. manusia ni pelbagai ragam kan? ape ada pd ramadhan. depa xheran. duit tetap duit. janji bende2 penting dlm tu xilang. aku da sng ati sesgt.

lepas chor blk dr umah uncle tuh, aku cek blk wallet tuh. alhamdulillah sume bende penting ada termsk mc aku utk jumaat lepas. huiii. lega macik. xpyh cuti ari ni.

September 24, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment