i LUV u, u LUV me

collage37.jpg

*mula-mula dia perati jer, then dia belek, tetiba berdiri & terus ngap telinga chor. da ala-ala veni, vedi, vici plak jdnye.*

sebelum cirit ari tuh lil ah-ho selsema & batuk2. bila cirit mai, selsema & batuk ilang. seminggu kemudian cirit ni ilang terus. tp elok dia baik cirit, selsema ngan batuk ni mai blk. adoiiilah. bukan skek2 punye batuk. teruk gak nie. sian tgk sbb tido dia slalu terganggu gituh. & to make it worst, sejak da baik dr cirit nie, dia sgt suka menjerit & membebel sorg2. jerit yg mcm nk terkeluar anak tekak tuh. adoiiilah syg. xyahlah testing suara tu smpi gini skali. lepas jerit, batuk dia da jd mcm batuk org tua plak.nk gelak ade, kesian pun ada. tp nk wat camne. klu ditego pun dia xpaham. makin menjadik2 jeritnye adalah.

August 28, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

*halamak! gamba xde yg latest lg lah. charger da dpt, bateri camera plak kong. hampeh sungguh aa*

neway, was on EL yesterday. lil’ ah-ho cirit plak. actually sejak jumaat lg tp dok on-off on-off smpilah ke mlm selasa tuh, btwn 12am-6am, 3x bgn tukarkn pampers & seluar dia. setiap kali cirit, sure bocor. risau sungguh! yg ummie n abahnye pun dok on-off on-off decide nk bwk dia ke klinik. :(..sorry umar!
esoknye aku EL nk monitor dia. plus, was told by the babysitter yg lil’ ah-ho dedor2 skek bdnnye ari senin tuh. at last bile tgk ciritnye pun xberubah, bwk la p ke klinik. dptlah ubat cirit satu pack (harum bau serbuk dia. bau coklat) & setin susu baru. lil ah-ho kena tuka susu dulu buat sementara ni smpilah cirit dia setel.

doc said, besenye 2 hari pertama cirit tuh, normally it was caused by salah mkn etc. & klu disbbkan ini, masuk 3rd day patut da ok da. tp bila cirit tu da mkn byk hari, ehmm, itu da masuk bab lactose intolerance. sbb tu lah, every time lepas minum susu jer, umar cirit blk. siannye anak ummie nie. rupenye awal2 hari cirit dulu, satu lapisan yg produce enzyme utk digest lactose dlm usus dia da ilang. ilang dgn cirit dia hari2 awal dulu. lahaiii.

& alhamdulillah, lepas 2x minum susu baru tuh, cirit dia beransur pulih. tido pun nmpk la selesa semlm sbb xterjaga lg utk berak2. hopefully dia makin sihat ari ni. amin!

August 22, 2007 Posted by | Uncategorized | 1 Comment

collage36.jpgpejam celik pejam celik. 13 ogos semlm udah genap 2 thn. masih muda. masih mentah. tp alhamdulillah, semuanya berjln dgn baik bg kami. tambah lg dgn hadirnyr lil’ ah-ho akhir thn lps. the marriage life is getting great & challenging of coz.

moga keluarga kami ini terus dirahmati & diberkati-Nya. amin.

sambung skek lg..

12 ogos plak lil’ ah-ho genap 9 bulan. he has all the skill xcept berjln. he can now stand on his own. tp lawak tul la tgk cara dia nk maintain balancing tuh. tergoyang2 cam org berjln ats tali tuh. kekeke. & dr sejak mula dpt merangkak smpi la nie, cara merangkak dia pelik skek. lupa lak nk tunjuk kat korang2 yg join gathering 11hb lepas. xpe, since my camera da ok la nie. i’Allah ada masa, i’ll snap n paste it here.

August 14, 2007 Posted by | Uncategorized | 2 Comments

last wk aku batuk2 bersempena dgn hari turun jln tar ari tuh. elok aku da sembuh, umar plak dpt batuk2 tuh. memula tuh dia saje buat2 batuk. saje nk dpt attention org. lg kita balas ehem-ehem, lg dia buat2 batuk tuh. nmpk sgt bunyi batuk tiruan. last2 dpt sesungguh. hampeh betullah.

tetiba pg td, umar selsema plak da. adoiii. tang ni la plg aku xgemo. pyh bebeno nk lap hingus dia nnt. elok anak selsema, aku kat opis ni plak mcm da separuh weng. sejak smpi opis pg td, bdn dok seram sejuk ajer. idung pun asek berair je nie. ish, sah lah aku pun da berjangkit sama.

haiii. musim virus da muncul blk…

August 9, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

no pic s usual sbb yg ada dlm simpanan sumenye yg da basi. camera xdpt nk idup. charger tertinggal kat kg chor. almost a month da xcapture umar’s pichas nie. tgn da gatal2…

nway, latest of umar.

he can sit properly (this make the session of tanggalkan baju lebih mudah. tp sesi nk pkai baju plak jd sgt impossible klu aku xkena mengejar dia).

da bleh berdiri, memaut & memanjat. pantang dibiarkan abihlah dipanjatnye segala bende yg menepati piawaian langkauan kaki comel tuh (tabung tin biskut chor penah buat gusi member terbelah sbb silap panjat then jatuh dgn gusi direct kena pd bucu tin)

tgn yg suka menjangkau segala bende (speaker home theater chor slalu jd mangsa kena tarik dek tgn comel nie)

merangkak pun sgt laju smpai penah one time, menyebabkn bibir dia bengkak sbb tersembam ke lantai (laju sgt smpi body xbalance lalu tersungkur)

mata yg sgt tajam memerhati (he even try to follow & catch an ant! semut tu belok, dia pun belok. hahahaha)

last but not least. word abah tu da mudah sgt dia nk sebut. tp ummie? xde bunyi lnsg. isk…how unfair kan?

btw, pose xlama je lg. & da tentu raya pun sama, kan?. last sat, aku & chor turun jln tar mencarik kain raya. kain baju aku, baju melayu chor & baju melayu umar. we go 4 orange this yr!

jgn xcaya, aku turun gak kl ms tuh w/pun demam. hehehe. & the most amazing thing was, demam kebah terus lepas blk dr jln tar. chor said, aku demam TAR. saje je bikin gempar. but the only thing i regret wit the outing is, gatal sgt p minum ayaq ais ms outing tuh, esoknye kena batuk2. mc 2 hari beb!

papepun, xcited ni nk tunggu baju2 tu siap. especially baju umar dearie..:)

August 2, 2007 Posted by | Uncategorized | 2 Comments