i LUV u, u LUV me

umar-abah.jpg

We took him to Citypark on last sunday evening. At first, he let Chor held his hand. Kinda cute to see both heroes walked hand in hand.

start-lari.jpg

But, few minutes later, he managed to free himself.

lari-terus.jpg

He kept running away from us. (Actually not really running la. Terhoyong hayang je langkah bila berjln laju gituh.)

kena-tangkap.jpg But finally , kena tangkap gak  ngan Chor. Terkekek- kekek dia gelak masa sedar diri dikejar.

Advertisements

November 22, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

Umar da sethn umonye. Syukur sepjg sethn ni, DIA permudahkan segalanya bagi kami sekeluarga. Baik dari segi keselamatan, kesihatan, rezeki dan semuanya. Berkat kehadiran Umar mgkn. Alhamdulillah!

pb110705-2.jpg

November 15, 2007 Posted by | Uncategorized | 2 Comments

last wk, umar n family ke langkawi lg. dlm xpenah2 smpi ke pulau lagenda tuh, thn ni aje da 2x. dulu pegi umar baru 5bulan. mmg sgt mudah nk handle dia dlm kapal terbang tuh. tido je kejenye.

last wk, kami pegi at his age of 11m.o. xterkawal rs. sib baik dia xnangis ape cuma xleh nk dok diam. kejap dia berdiri sambil tgn dok kuis2 rambut org dpn. kejap dia main bukak tutup tray kat seat tuh. kejap dia dia berdiri pndg blkg plak. otw back tu hari, ada sorg pak arab ni rajin melayan member. sonok xterkira umar jdnye.

pegi kali ni mmg betul2 dpt bercuti walaupun dtg ats alasan keje. the wshop was supposed to start after isya. so, in order to betul2 berjln, we booked the morning flight.

collage57.jpg

1st day, layan cable car. p dulu kami xdpt naik sbb cuaca xmengizinkan. p kali nie, alhamdulillah ada rezeki kami nk ke atas tuh.

collage58.jpg

ni aktiviti umar sepjg kena stay kat bilik otel. time ummie bz ngan wshop, abah jd babysitter kejap. on d 2nd day tuh, ummie free skek coz all the panels went for site visit. malas nk join sbb da ada agenda sndiri. makanye, berangkatlah kami ke Kuah n Jetty jln2 carik mkn sambil usha brg nk shopping bwk blk b4 end up the trip dgn bwk umar ke bird park ptg hari tuh.

collage59.jpg

1st time bwk umar msk dlm bird park tuh mmg dia sgt2 xcited. asek dok finger pointing sana sini. siap xnak bersandar kat buggy tuh sbb nk tgk bird. tp after 1/2 hr gituh, melepek je dlm buggy dia. muka boring gilos. dkt2 nk penghujung tuh, lnsg merengek. rupenye sbb pampers da penuh. kuiii. sorry umar. ummie teroverlooked la plak. padanla moody aje.

on the next day which was the last day kat sana. ummie n abah cdg nk shopping2 ape yg da diusha semlm. but b4 that, lepak2 dulu kat pool. kasik umar main air puas2. kononnye byk masa sbb flight pulang ptg maa.

collage60.jpg

lepas aje bwk naik umar ke bilik, dibntainye tido smpi zuhur. idea asal nk kuar shopping lama2 terpksa dipendekkan. each place we went kat Kuah tu terpksa letak limit setgh jam jer. adoiii, berkejar rs. sib baik dpt la yg penting2 tuh termsk dpt jugak carikan brg yg org pesan.

alhamdulillah. sonok rs bercuti ke langkawi kali nie. umar pun da ‘bijak’. berbaloi rasa bwk dia berjln2 sana sini. we went back to sban wit lots of love n memory. letih berjln tu da tentu2 la kan!..:)

collage61.jpg

November 5, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment