i LUV u, u LUV me

 collage171.jpg

Lunch break td aku  kuar p bank sat. byr duit keta. udah dasar bank dlm shopping complex. xsah klu xjln2 jamu mata. klu takat jamu aje, ok gak. ini siap jamu kedai2 tu ngan duit. adoilaaa.

Perangai suka membeli ni makin menjd2 sejak ada Umar. pantang nmpk item2 berkaitan baby, mmg aku belek. bila belek2, berkenan plak. lnsg beli. nk sedapkan hati, pelan2 bisik kat hati, “sume ni utk Umar. xpelah. next time xyah beli da”. kekeke. ms tu jer la ckp gituh. lps2 tu bila dpt msk shopping complex, buat lg bende yg sama. isk, ntah laaa.

baju2 Umar tuh xyah ckp la. sgt teruja aku nk beli klu dpt yg cute mute tuh. dpt plak klu murah. huiiiii. sgt2 teruja gituh.

hai mata!

hai tangan!

hai kaki!

jgnlah mudah tergoda sgt. bwk2 bersabar bila tgk brg2 Umar nie. budak cpt membsr. kejap je dia dpt pkai atau main sume tuh. kang nyesal xsudah plak.

Advertisements

February 23, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage16.jpgSyukur sgt rsnye bila jiran dpn umah ni setuju nk ngasuh Umar. idaklah jauh sgt nk transfer dia pg2 buta tuh. & aku bernasib baik gak Umar mmg jenis bgn pg. idaklah perlu nk deal klu dia melalak sbb tido xpuas.

Semlm aku call K.Nor, dia kata ok aje jaga Umar tuh. cuma tang waktu tido yg payah skek. nk kena dikelek2 biar dia lentok baru dpt letak ats tilamnye. bila da elok2 tido, anak bongsu K.Nor plak p cium2 pipi Umar. geram kat adik kata dia.

Xkisahlah tuh. moga Umar baik2 aje di rumah org. ari ni da kamis. esok da jumaat. pastu da weekends. cadangnye nk bwk Umar jln2. saje bwk anak kecil bersosial. eceeeehhh..hehehehe

February 22, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage14.jpgari ni hubby cuti. kata dia nk setelkn psl pengasuh.

ptg semlm, hubby btau aku yg SIL nk blk kg ujung minggu nie.blk yg xkembali lg katanya. no wonder aku tgk muka hubby cam bengang + frust jer dlm keta tuh. aku yg mendgr citer tu pun terkejut sakan.

yelah, never occur in our minds that she’ll be leaving us so soon. i’ve told hubby to remind SIL bout this. tell us in advance if she doesnt want to babysit Umar anymore.

aku xkisahlah klu dia nk blk tuh. sbb kesudian dia menjaga Umar selama aku bekeje blk ni pun aku da bersyukur sesgt. tp aku terkilan bila dia buat keputusan dlm ms yg singkat. skek pun dia xciter kat aku psl nie. in fact ngan hubby pun dia xciter.kami tau pun dr BIL kat kg sinun. itu yg buat hubby lebih terkilan.

aduhai SIL. runsing kami pk psl sape yg nk asuh Umar nie. kebetulan plak bila aku smpi umah ptg semlm, Umar merengek sorg2 kat hall. sementara SIL kat dapo tgh prepare susu dia. sayu kejap aku tgk Umar cenggituh. letak brg2 ape sume, terus aku bwk susukn dia dlm bilik. elok terus tido je member tuh.

bila tgk Umar tido, perasaan sayu nk tinggalkn dia dgn org lain dtg blk. exactly the same feeling ms 1st day aku nk tinggalkn dia dgn SIL dulu. alahaiii, bleh buat nangis bila pk psl feeling2 nie.

brother dpn umah ni pun satu hal jugak. mmg ari tuh dia kata i’Allah dia akan jaga Umar. tp masih xde confirmation jelas dr dia. aku & hubby mmg berharap sgt dia KOMPEM nk jaga Umar. mudah bg kami. mudah bg Umar. mudah jugak bg dia & isteri dia.

ntahlah. aku malas nk serabut2. ikut hati rs cam nk benti jer. jd CEO kat umah. dpt jaga Umar dgn tgn sndiri. tp itu alternatif plg laaaaaaaaasst utk aku amek. aku yakin akan ada solution utk perkara nie. cam kata FIL aku, buat solat hajat biar terbuka hati brother dpn ni utk mengasuh Umar. i’Allah ummie usahakan utk Umar syg!

February 14, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage13.jpgsemlm aku cuti. tetiba dtg mood M mlm senin tuh. terus kabo ke hubby aku nk cuti. nk dok umah main ngan Umar.

Umar da pndai differentiate his fingers. klu dulu sedebuk jari tgn kiri dia masuk kan dlm mulut utk sucking, tp pg td, dlm gelap2 tu aku perati dia suck thumb shj! plus point that he did that wit his right thumb. ehmm, selama ni aku & hubby perati dia byk pkai tgn kiri. to us, that’s an early sign of left handed la kan? tp bila da suck jari kanan nie, kire oraitlah tuh.

beside sucking wit the right thumb, dia da pndai grab thing. beside, bebel da semakin menjadi2. let him be alone, then u’ll hear him talking. kekeke. kdg2 klu kebetulan masa dia tgh tgk tv, nmpk pulak watak tv tu mulutnye terkumat kamit, Umar akan balas ckp. dia ingat watak tu berborak ngan dia kot. hahahaha. Umar, Umar….

& one more thing, dia da mula nk turn himself. an intro to meniarap org kata. pg semlm, dok try turn tuh, asek la terpusing blk bdn dia ke posisi asal. kesian tgk, maka aku tlg gak la tolak bontot dia tuh. tp bila dilepaskan, bdn dia jatuh blk. sudahnye, terdgr suara mendengus dia. marah kot sbb xdapek2 nk pusing. lahai, anak umie nie..

bila tingat ke dia, mmg terasa cam nk cuti lg hari nie. tp apakan daya. klu diamalkan slalu, mau cuti ku habis begitu aje nnt.

February 13, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage12.jpgms nk bgn mandi pg td, Umar masih lena tidonye. elok2 aku on jer shower, dgr suara dia menjerit. ignore kan aje sbb hubby ada tido kat sebelah dia tuh. abih mandi, Umar masih merengek w/pun xkuat mcm memula td.

hubby kata dia terlanggar kepala Umar masa nk beralih bdn. dia sndiri terkejut sbb ingatkn line clear. hahaha. nilah padahnye klu dua2 jenis tido lasak.

Umar semakin nk menjangkau umo 3 bulan nie, tido dia semakin lasak. mmg persis hubby lagak dia. klu dulu, camne kita letak dia ats katil masa memula tido, camtu gak lah position dia bila terjaga nk nyusu. tp la ni, impossible. akan berpusing hampir 180 darjah. terpaksa aku bgn plak utk kembalikan dia ke posisi asal utk susukan dia. dgn selimut sume ntah ke mana. huiii.

Umar da xde selimut ke smpi kena rembat selimut ana utk dia?

uiikkk. pelik plak soklan hubby nie.  “rembat selimut?

ha la. ana carik2 selimut. tgk2 ada kat bdn dia.

selimut Umar ada kt bwh bdn dia. ntah bila dia alihkan selimut tu pun aku xtau. takutkn dia kesejukkan, aku terpaksa amek selimut hubby utk tutup bdn Umar. hubby pun pkai selimut kejap pastu da ke mana peginye. da rs sejuk sgt br nk mencarik selimut blk.

kdg2 risau tul aku biarkn Umar tido sebelah hubby. bila sama2 lasak nie, mcm2 bleh jd. MIL aku kata, berlawan dlm pejam. hahaha. Umar lebih kasihannye sbb member kecik nk compare ngan abahnye. nmpk gayanye, terpaksa asingkan Umar dr katil tido kami nmpknye. selamat utk sume pihak. kekekeke.

February 6, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage10.jpglg 10 hari Umar genap 3 bulan. makin bulat. makin comel. makin byk auta kdg2 tuh. papepun, seronok tgk improvement dia tiap2 ari. cant wait to see him crawling, sitting, standing, walking, talking etc.

ari cuti semlm, masa aku agah2 dia, tetiba dia ketawa berdekah2. Uiikkk. another milestone nie. sembang2 tu xyah ckp la. kdg2 dlm tido pun leh ngigau bersembang lg tuh. sejibik cam abah dia.

tgk la sok lusa, bila dia da reti & pndai berckp betul2, asal ngigau sembang je aku nk interfere. s wat i used to do pd hubby. hahahaha.

February 2, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment