i LUV u, u LUV me

collage

*Ali the baby rock – he’s having sore throat. So, suara da ala2 bandi Amuk. Cute*

ALImukhriz sgt mudah ditidokn klu diulik2 oleh abahnye. Klu dgn ummi, lmbt skek baru pejam mata unless he is damn sleepy. Xmcm UMARmurshid dulu. Ngan abahnye jgn harap dia mahu tido. Mahukn umminye jugak baru bleh tido.

(kes sudah terbalik)

Mlm td, chor ada futsal di luar. So, nk xnak aku kena amek duty tuh. Masya’Allah! Sgt payah nk tidokn dia. Dibaringkn melalak. Didukung melalak. Diberi susu xnak. Serba xkena jdnye.

Selepas hampir 3jam berhempas pulas, baru lah berjaya aku lelapkn dia. It was 15min past 11 then. Apalagi yg aku leh buat melainkn masuk tido skali ngan budak2 tuh. Ummi dia pun da ngantuk bagai nk rak. Klulah awal skek ALImukhriz ni tido, bleh la jugak wat keje2 umah yg lain.

Huh!

 

New rule in the hse : Abah xleh kuar mlm selagi ALImukhriz xtido. Or perhaps, let ummi finishes all the works, then u may go.

Advertisements

February 27, 2009 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

photo1152

he hit big 30 last sat. i made this dark choc moist cake for him (pls xcuse the messy ganache). but, just b4 aku surprisekn chor dgn cake nie, si UMARmurshid dgn jayanya telah mencolek coklat pd kek tu beberapa kali dgn menjengket2kn kakinye di tepi meja yg sedikit tinggi.

dia ingat aku xnmpk la tuh. ingat nk sergah, tp nmpk comel plak aksi dia – jengket, angkat tudung bekas, colek skek n jilat. 2, 3 kali jugakla dia wat camtuh. agaknye da xbleh tahan la kot w/pun da beberapa kali aku larang dia sentuh dulu kek tuh.

kita tunggu abah potong dulu yea

tunggu abah potong yea“. dia mengajuk ckp aku sambil mengangguk kepala. mcm paham la kononnye.

sudahnye, idak jugak.

February 25, 2009 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

few items to letgo

due to some technical reasons, cant paste the pics here s promised b4

kindly refer http://nakjualni.blogspot.com/

tq

February 14, 2009 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

finally, i’m back!

90 hari bercuti. naik keje semula hari ni sgt2 terasa malasnye. plus, skrg ni di opis baru. segala bende kena tune blk. mana tmpt parking. mana tmpt mkn. in fact, memusing jugak aku carik cubicle sndiri pg td. kejap kena naik lif wing a. kejap kena naik lif wing B. hampeh tul la.

ape pun, aku suka kat mana depa letak cubicle aku. sgt memudahkan aku utk melaksanakan tanggungjawab. 🙂

ALImukhriz

genap ALI 3 bulan hari nie. syukur dia xbyk karenah. mudah tersenyum klu diagah. akan tersengih2 klu di pok amai2 kan. da mula pusing bdn. aku rs perkembangan dia cepat skek compared to UMAR dulu.

UMARmurshid

khamis ni baru nk 2y.o. 3m.o. syukur jugak makin cerdik. makin nakal pun iyer jugak. byk ckp lagik. asal celik jer mulut pot pet2. mcm2 aksi da skrg nie. time dia tido jer baru rasa aman dunia.

ape2 pun, syukur hidup ini masih aman dan lancar spt biasa. w/pun di luar sana, aman itu semakin hilang dan semacam sukar utk kekal mcm dulu.

February 10, 2009 Posted by | Uncategorized | 2 Comments