i LUV u, u LUV me

Mlm td dpt biter sedih dr PSalak. Tok Chor da meninggal kol 11 mlm gituh. Since, udah lewat mlm, kami decide utk blk pg nie. Xkonfiden nk bwk Umar blk tgh2 mlm buta tuh.

Bgn pg nie, bersiap la kami. Aku xkeje. Hubby pun xkeje. Dlm bersiap2, mak antar sms kata arwah akan dikebumikan kol 11 pg nie. Isk, xsempat rsnye. Tp alang2 da siap, kami pun bertolak kuar.

Tp ntah ape yg hubby pk dlm kete, tetiba dia stop kat tepi ms tiba nilai. He called my MIL. Ckp sekian2 then dia tanya aku bengkel mula kol bape.

OK. Kita patah balik. Xsempat nk tiba b4 kebumi nie

Ternganga aku ngan SIL kejap. Cer decide terus ms nk dpt sms MIL td. Kan sng. & since aku malas nk apply cuti, smpi umah, bersiap & terus drive ke opis. Keje jugak aku nie. Ghajin!

Aku tiba kol 915pg di opis. Sib baik bos tarak. Kekekeke.

Advertisements

January 26, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage8.jpgblk semlm. bukak fridge. terkejut tgk ada 2 botol EBM lg dlm tuh. seingat aku, b4 kuar opis pg semlm, aku pesan pd SIL, “nnt Na bg Umar susu dlm peti tu yea. abihkan yg botol ijau dulu

erkkk, ada kesilapan dlm ayat ke? SIL hanya abihkn yg botol ijau tu jer. yg kuning & pink dia tinggalkan. aduhaiii. ni mesti ke msg xsmpi.

so ari nie, b4 kuar rumah pg td, aku pesan lg, “Na abihkn SEMUA botol2 tu yea“. aku xemphasizekn botol mana. takut dia abihkn susu dlm botol tu jer. makanye, aku susun siap2 according to FIFO. mesti dia amek yg plg depan nye kan?

aku bila msk bab EBM ni mmg sensip skek. tertumpah ke ape ke yg menyebabkn kerugian pd nilai susu tuh mmg akan buat aku kiciwa. even klu Umar xmo abihkn pun aku da ralat sgt. cam last sunday. mmg nangis sungguh2 lapar. makanye aku kuarkn satu botol. thaw for a while b4 bg kat dia. xbg direct sbb ms tuh aku ngan hubby mmg da nk kuar umah. was plan to leave him ngan atuk & neneknye. elok2 minum xsmpi 2oz, member da lelap atas riba atuknye. ms tu aku redha je la memandangkn dia da tido.

xsmpi setgh jam, dia jaga blk. since he was awoke, cpt2 aku suakan botol tu kat dia. mmg ms tuh aku berhajat benar agar dia dpt abih kn balance susu tu. alhamdulillah, dia abihkn jugak. agaknye perut da kenyang betul. dgn sukati je Umar bersembang & sengih2 lepas tuh. aku ngan hubby kuar ngan sng ati tul lps tuh.

anak Ummie anak yg baik! hehehe.

January 25, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage71.jpg430 pg lg mata dia da bulat. dlm gelap dia layan borak sorg2. aku & hubby msg2 senyap layan mata. biar dia tau yg ari masih awal. malang skali, dia xmo borak sorg2. dia nk somebody temankn dia. dia nk org angkat dia kasik berdiri.

adoilaa anak ummie nie. dukungla aku bwk dia ke hall. tetiba nangis plak da. hubby take over. dlm gelap dia on kan tv. xberkelip Umar layan sport channel. kekeke. benarnye dia tgk cahaya & imej yg bergrk. tmbh lg dlm gelap. thats the only light source utk dia pndg.

abih layan tv, hubby baringkn Umar blk. dia start borak blk.

“nape awal sgt bgnnye nie?”

“ek ek ek..aaaaaaa”

“nk ajak abah borak ke nie?”

“aaaaaaaa..ekekek”

itulah Umar. org ckp ngan dia. dok googoogaga sambil sengih2 lebar. yg pastinye, pg nie aku ngantuk ya amat. sib baik xdrive. tido sepjg dlm bas td. siannye hubby la plak. dia kena drive ke site. kekeke.

January 23, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage61.jpgweekends skrg ni rsnye cepat tul berlalu. rs cam br msk ari sabtu. tetiba ari ni da kena mai keje blk. untungnye ari ni xperlu kuar awal sbb aku xnaik public transport. drive on my own. so setgh jam lewat dr waktu bese.

kebetulan gak Umar pg ni lapo sungguh. besenye bila da susukan dia at 530am, dia akn tido blk b4 terjaga exactly b4 aku ngan hubby kuar umah. tp pg td, dia xtido cam bese. mata bulat je terbukak. siap ajak borak lg. layan sembang ngan dia kejap. then nk nyusu lg.

memandangkan aku drive ari nie, dapeklah susukan Umar smpi 630am gituh. klu idak, 630 tu aku da kena ada kat terminal. klu dak mau tertinggal bas plak. huh. lega rs dpt susukn dia b4 p keje ari nie. so, jadual perah aku maintain la ari nie. no need to worry.

talking bout BF nie. mmg da jd niat aku dr ms pregnant lg nk fully BF Umar no matter wat. tp betullah org kata. mental ibu kena kuat. azam kena padu. tp aku kalah daaa. seminggu b4 naik keje, aku mix ngan formula. ms tuh aku tgh train Umar pkai botol. at 1st konon nk train botol pkai EBM. tp seriusly aku xsempat buat stok. Umar sgt2 kerap nyusu. aku cuba jugak memula tuh. tp xsempat catch up ngan keperluan dia. last2 train pkai formula jer la.

then bila da naik keje plak, manage to pump twice kat opis. tp masalah lain plak, aku xprepare cooler bag. so susu yg dipam b4 lunch mmg xleh diberi pd baby. yg after lunch aku pam at 420. by 5 aku kuar opis, terus blk umah. smpi at 6 terus msk fridge utk bekal Umar esoknye. aduhai, ralat tul rs ngan susu yg xleh pkai tuh.

so ari nie, lepas berbincang ngan hubby, aku beli lah jugak cooler bag tuh. bag tu idaklah besar. just nice utk aku bwk ke opis. harapnye lepas ni aku xde xcuse lg utk tidak tinggalkn stok EBM buat Umar.

& another gud news insya’Allah. jiran dpn umah memberi harapan +ve utk jaga Umar nnt. sebelum ni ada jugak dia kata dia nk asuh Umar tp lom pape, dia cam berat ati plak due to personal reason. tp semlm, ms hubby kuar nk buang sampah, abg tu kabokn pd hubby, i’Allah dia nk jaga Umar nnt. tp bkn dlm masa terdkt ni la. maybe in Feb atau Mac nnt. xkisahlah tuh. SIL masih available lg awal2 nie.

pd aku, klu betullah dia sudi, mmg murah sungguh rezeki Umar. mudah nnt buat kami berdua. mudah juga utk Umar. moga dipermudahkan DIA hndknye. amin!

January 22, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage24.jpgyeah, akhirnye tiba jugak weekends. xperlu bgn awal utk tinggalkn Umar. Xperlu wonder sndiri kat opis bout Umar doings.

btw. sejak Umar ada nie, both families rajin bertandang ke umah. minggu dulu, my in laws family. esok, my parents plak nk mai. dua2 family ni reason depa nk bertandang sbb Umar.

sbg cucu sulung utk dua2 belah pihak, Umar mmg jd center of attention. bila depa mai, Umar asek bertukar tgn. kejap kat ayah Chu. kejap kat ayah ngah. kejap kat nenek Ampang. kejap kat nenek Perak. aku plak naik rimas tgk. tp nk komplen byk pun, aku pk depa xtgk Umar slalu. sbb tu once dpt jupe, rs xcited nk main ngan dia tu sgt2 melampau. in fact, klu Umar tido pun klu buleh depa nk kejutkan. aduh, sabar je la hati nie.

aku smpi umah ptg semlm, Umar xtido lg. tp muka da mamai abih. klu diulik2 mmg kompem leh tido terus tuh. yg hubby plak disbbkn hari ujan dia kesian nk mandikn Umar. takut sejuk. isk, leh plak gituh. mau masam ler anak ummie smpi ke esok pgnye. aleh2, aku panaskn juga air. hehehe. hubby dpt hint yg aku nk Umar dimndikan gak. then later he made his way to the bathroom & prepared the bathtub. aku undressed Umar & biar dia boleng2 ats tilam sebelum hubby dukung bwk p mandi.

kekekeke. cute plak tgk bapak mandikan anak dia. terdgr hubby ckp2 ngan dia dlm bilik air. & surprisingly cara hubby mandikn Umar lg detail dr aku. dia gosok betul dr ujung rambut ke ujung kaki. blkg telinga. bwh dagu. bila aku tgk sndiri. kejap dia kalehkn Umar ke dpn. kejap dia kalehkn Umar ke blkg. klu aku, mau fenin sesaat dua kot. tmbh lg Umar ni jenis yg xreti nk dok diam. then, last skali hubby kasik Umar duduk dlm bathtub. kasik splash air satu dua b4 angkat utk dilap.

lahai, klulah bateri digicam xabih semlm, da dpt snap pic of the heroes..

January 19, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

collage3.jpgari ni da ari ke 4 aku mula keje. seriusly aku rs jauh. jauh ngan Umar. masa aku kuar umah kol 630pg, dia da terjaga. dpt main2 sekejap je ngan dia. by the time aku smpi umah plak kol 615 ptg, dia da tido.nk tunggu dia bgn, kol 10 atau 11 mlm nnt la. by that time, aku plak da lalok. hanya pk utk BF dia kenyang2 so that he’ll cont sleeping & aku leh lelapkn mata dgn jayanye.

tugas mandikan Umar plak la ni, hubby yg take over. klu dulu, dia byk ngelat sbb dia tau aku ada utk mandikn Umar. tp kali ni sbb dia yg plg awal tiba umah, dia volunteer kan diri utk buat keje nie. aku xharapkan sgt pd SIL utk mandikn Umar sbb dia sndiri xkonfiden nk handle. Umar jenis susah nk duduk diam. so aku mntk SIL lapkan aje Umar waktu pg then ptgnye biar hubby aje yg mandikn.

sejak mula keje, aku notice yg aku dan Umar less communicate. aku da xleh BF Umar di siang hari. miss the touch of each other. i miss his googoogaga. i miss his smile yg meleret2. in fact, aku da xberpeluang nk mndikan dia. xberpeluang nk kena pancut ngan dia everytime aku geli2kan (urut) perut dia ngan minyak. huh. byk sgt yg aku da xleh nk buat. sumenye da pass pd org lain. huuuuuuuhhhhh. sadis tul rsnye.

ada org kata, jgn diambil kisah sgt ttg nie. pentingnye tenangkn hati bila kita tinggalkn anak. bukannye kita tinggalkn dia suka2. kita tinggalkn bersbb. & kita tinggalkn dia bukannye lama. during opis hrs jer. blaja2 la menghargai sume nie. itu kata org pd aku.

after all, kita masih lg ibu kpd anak tuh. kan Umar, kan? miss u a lot aa!

January 18, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

Umar buat masa ni aku tinggalkn dgn SIL. dia volunteer nk jaga Umar sementara tunggu result SPM. dan dia juga volunteer utk tgkkn Umar sementara aku dpt carik pengasuh yg betul2 bersedia.

Hubby da bertanyakan pd yg berkenaan. ramai yg kurang berminat memandangkan Umar masih kecik. of coz he is! baru 2 bulan 5 hari umonye. tp kecik2 Umar pun, byk bende yg dia da pndai.

Dia byk bebel lately. suka nk sembang ngan org especially bila perutnye kenyang & tidonye cukup. bebaru ni bwk p klinik utk cucuk 2 bulan. dia googoogaga dgn almost everybody yg menunggu kt dlm klinik tuh. tp elok2 nama dia dipanggil, dia da start lentok. once hubby letak dia atas penimbang, terus member trtido sementara menunggu doc prepare jarum. so cute! tp bila jarum kena je montot dia, nangis kejap. tp kejap je aa.

He is strong enough. bila blk umah, terus kena tuam tmpt cucuk tuh. mak da pesan awal2 agar dpt avoid dia dr demam. alhamdulillah, Umar mmg kuat. xdemam pun.

January 17, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

An introduction

pc040233.jpg

January 17, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment