i LUV u, u LUV me

bdk sepet sorg ni locked himself dlm kete last sunday while waiting for ahli konvoi bertunang cukup korum. yes, we were at psr salak last wkends attending majlis pertunangan sepupu chor.

while waiting for ketua rombongan, pak ki, to arrive, we were in the car ngan umar. but when pak ki smpi, umar was left ALONE. while we makpak dia ni pakat la kuar nk p bersalam ngan family pak ki yg baru tiba. never occur in our mind that umar will push the lock button by himself.

yg buat tersedar dia da lock itu pintu kete was when chor try to open the door tp xleh. tingkap yg dibiarkn terbuka separuh pun da ditutupnye dek umar. bertuah sungguh budak sorg nie! dlm dok ketuk2 utk tarik perhatian dia suh unlock pintu tuh, konvoi sedare mare da ready nk bertolak. we were actually half an hr late pun. ni gara2 nk menunggu ketua rombongan tiba. dpt plak umar da buat hal nie, they cant wait anymore. kesian pihak sana menunggu2. sudahnye, depa sume gerak dulu tinggalkn aku n chor utk setelkn umar yg bijak pndai nie.

sib baik ayahndak, ayahuda. wan kechik and all ayah2 n wan2 ni masih ada lg kat umah tok, pakat mntk tlg la camne nk setel. puas la kami2 yg kat luar ni buat action kat umar suh dia pull the button or at least press the power window button tuh. tp mmg xberhasil. dia leh gelak2 lg kat dlm tuh. yg kami kat luar ni da cuak ya amat. the last option yg ada pun ialah pecahkan cermin tingkap kete. tp sib baik ayahndak suh tunggu dulu sbb dia percaya umar akan accidentally unlock pintu tu mcmmana dia leh accidentally lock pintu sebelum nie.

tp dlm pd menunggu tuh, tetiba nmpk ankle dia tersangkut pd handbreak plak da. adoiiiii! kesian tgk dia nangis nk lepaskn kaki dia tuh. sib baik xlama nangisnye. he stopped crying bila dia jupe bende lain nk buat main plak. then tunggu punye tunggu, budak bijak pndai ni p main plak ngan kunci kete & akhirnye berjaya jugak aku bukak pintu kete bila dia tekan open button kat alarm kunci kete tuh. Allah! at last selepas setgh jam, dpt gak peluk budak sepet ni blk. onyang dia dok bising suh selimut umar sbb kaki tgn, satu bdn la sng citer da sejuk. hahaha. camne xsejuk kalu da dgn kaki yg tersangkut kat handbreak tuh, da tentu2 kedudukan dia mmg dpn aircond tu jer. n this bdk sepet sudah adjust itu aircond pegi high!

bila kami smpi ke umah tunang abg.yang tu, sume org dok tanya kabar umar. hahaha. sume org dok risau rupenye especially my dear PIL. tingat kat MIL aku yg xhenti2 beristigfar bila kami btau umar terlock dlm kete. in fact ms da smpi kat umah tunang abg.yang tuh, dia  kata bdn dia xabih gigil lg kenangkn umar nie w/pun umar da slamat dpn dia. hahaha. xsemena2 bdk sepet ni da bikin kalut di hati sume org. tobatlah aku xtinggal dia sorg2 lg dlm kete unless dia selamat ditambat pd carseatnye. 🙂

Advertisements

May 28, 2008 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

last month, we went to PD-i have wshop. umar’s 1st puting tertinggal di bilik hotel. actually, xtau pun mana dia campak bende alah tuh. sbb bila aku check2, mmg xnmpk lnsg rupe bende tu di mana2. ilang sudah puting pertama nye.

last wk, we went to malacca-attending chor’s fren’s wedding. umar’s 1st sweater plak yg tertinggal di bilik otel. lahaiiii. aku syg sgt sweater tu. too cute. every button kt sweater tuh ada ukiran bear. sgt2 comei ok. blame the blanket la kot sbb kaler sweater ngan blanket otel tu sama. sbb tu aku xpasan masa mengemas. ish! ilang sudah sweater comei yg baru aku cdg nk wariskan pd new edition nnt.

 

May 6, 2008 Posted by | Uncategorized | 2 Comments