i LUV u, u LUV me

P5190996

this pic was taken at Png Bird Park during our recent jalan-jalan ke pulau mutiara minggu lps.

UMARmurshid suka wat senyum simpul gitu klu suh ‘smile’ dpn kamera. ini masa mood dia baik. klu time mood ‘jem’, xkan mahu dia bergambar begini. forsure dia akan lari sorok muka.

skrg ni dia sgt sgt sgt byk ckp. sgt pndai menjawab plak tuh. adeh!

pernah dia ingkar perintah ku masa kami sama2 kat dapo. bila ku tanya, “UMAR ada telinga tak yg xnak dgr ckp ummie nie?”

konfiden je dia jawab, “takdeee” sambil gelak2.

amboi!!

sgt tensi ok! kecik2 sudah pndai ooo auta sama ummie dia.

slalu ku usik nk bg telinga dia pd barney tp xdiberinya. hehehe. “UMAR nak tinger UMAR lah ummie”

Advertisements

May 26, 2009 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

tertinggal

ku di Penang dr ahad lepas sbb p audit kws utara. spt biasa, ku usung skali hero2 cilik dan hero hati ke sana. selesai audit n mkn2 angin, kami check out selepas zuhr hari selasa.

sebaik melepasi area bkt merah, smbil belek2 ALImukhriz yg tido di atas riba, terus teringat pd stok susu ALImukhriz dlm peti ais di bilik hotel. adoiiiiii! dr stok susu ke ice packs 4 ketul yg ku bawak skali dan xlupe jugak pd beg coleman xtreme. satu2 item muncul dlm kepala. arrrgggggggggggh!

tensen & termenung memikirkn kelalaian sndiri. dlm hati mmg sesal xsudah sbb xamek2 n pack awal2. kononnye nk pack bende alah ni yg plg last s to maintain the freshness la kononnye. tp sudahnye? keciwa ya amat!

sib baik chor usulkn ku tepon blk otel mintak jasabaik deme return blk sume pd aku. alhamdulillah, sume dijumpai masih selamat dlm bilik yg masih belum dikemas.

& hari rabu ptg, deme call mintak permission utk clearkn liquids (susu) dlm botol sebelum pos. yeah, terpksa relakn juga sbb by the time brg2 ni smpi pun xmgkn lg bleh pkai susu tuh utk ALImukhriz.

& pg semlm, jiran ku yg baik hati (Mrs. Ramesh) da timer parcel berkenaan bg pihak aku.

huh, jutaan timer kasih la utk staff2 SHSJ (khasnye hsekeeping dept-pn mawarni) yg tlg aku dptkn blk sume bende2 nie.

umpama nyawa oo set susu ALImukhriz nie.

p/s: cuba xlalai lg lepas nie, insya’Allah.

May 22, 2009 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

P4190981

ALImukhriz turned 6mos last sunday. alhamdulillah sihat2 aje anak yg sorg ini. dan alhamdulillah jugak ku berjaya jugak susukn dia sepenuhnye dgn susu ibu utk 6 bulan yg pertama nie.

May 14, 2009 Posted by | Uncategorized | 1 Comment