i LUV u, u LUV me

Wanna Win Posh Sunglass and 60% Discount On Frame??

SAYA DI TAG OLEH………tiada sesiapa pun. sbg silent reader di blog http://sitisifir10.blogspot.com/, kebetulan berjupe dgn entry beliau berkenaan posting ini.

+++++++++++++++++

 

Wanna Win Posh Sunglass and 60% Discount On Frame?? Answer this!

Bismillah,

Suatu malam, saya terjumpa Dayah buat posting ini. Tiba2 terlintas difikiran saya untuk buat double contest at the same time. Thanx Dayah atas ilham bernas ini. Okeh guys…sesiapa yang jawab soalan2 di bawah layak untuk menerima 60% diskaun atas bingkai2 yang diletakkan dalam blog Uwaiys Optometrist. 60% dari harga jualan kami di kedai. Insya ALLAH dalam sebulan dua ini, kami akan menambah lagi gambar2 kaca mata untuk memaksimakan pilihan.
Lebih menarik, seorang dari kalian yang menjawab tag ini akan menerima sunglass Posh. Nanti saya akan upload gambarnya. Caranya
  • Buat satu entry dan dalam entry itu, jawab soalan2 yang Dayah reka. Saya hanya ubah sikit2 untuk menguji kefahaman anda.
  • Tagkan ia kepada berapa orang pun…tak kisah. Cuma tolong nyatakan, SAYA DI TAG OLEH……… (saya akan usahakan sunglass percuma juga untuk perujuk teramai cuma belum difikirkan yang mana satu jenamanya)
  • Jika anda telah buat entry dengan soalan2 itu, sila letakkan permalink anda di Uwaiys Optometrist sahaja. Tanpa permalink, anda akan terlepas tawaran hebat ini.
  • Sila copy paste keseluruhan entry ini ke dalam entry penyertaan anda.
  • Tarikh akhir tag ini untuk sesi pertama adalah 28 Feb 2010.
Soalan yang perlu dijawab adalah :
1. Sejak bila anda mula berkaca mata ?
–> Sejak tahun 1997
2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?
–> Bila nota yg ditulis di whiteboard xdpt dibaca dengan lancar especially kalu nota tersebut ditulis menggunakan pen marker warna merah. Confirm! x dpt baca lansung..:(
3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata (anggaran)?
–> 100 utk kiri kanan
4. Jenis/bentuk kaca mata anda yang pertama?
–> Full frame, mcm oblong skek
5. Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini?
–> Masih full frame & masih oblong juga
6. Berapa power terkini anda (anggaran)?
–> 125 kiri kanan
7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini (anggaran)?
–> Lebih kurang 3 kot
8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata, sila nyatakan sebab musababnya.
–> Tudung xikut shape yg digemari. Kelepet depan tu jadi lain mcm skek klu pkai spek.
–> Menarik perhatian anak2 (terutama yg bongsu – 1thn lebih) utk menyentap kaca mata tuh.
–> Suami tak galakkan saya berkaca mat
9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?
–> Contact lense sbb :
a) memudahkan pergerakan seharian w/pun ada xtra care.
b) Xperlu risau bila mendukung budak kecil.
c) Suami lebih gemar saya memakai contact lense berbanding kaca mata.
10. Optometrist pilihan anda?
–> Focus Point & mana2 optometrist yg bleh beri harga murah di masa saya memerlukan servis mereka.
11. Pasangan anda berkaca mata ?
–> Tidak
12. Apa pandangan anda pada kanak2 yang memakai kaca mata?
–> Kesian sbb kecik2 da terpaksa mengharungi payahnya bermata rabun.
Tujuan tag ini adalah untuk saya menilai apakah layman’s term yang biasa digunakan dan menilai kefahaman orang ramai tentang kepentingan memakai spek jika anda benar2 rabun.
+++++++++++++++++++++
saya nak TAG nama2 di bwh. saya tahu anda berkaca mata, sekiranya punye masa & rajin, silalah join
1. enil
2. sham
3. edi
Advertisements

January 28, 2010 Posted by | Uncategorized | 1 Comment

ultraman in the toilet

Kalau gelap, ada hantu.

Itu yang Umar dok pk la. Everytime nk wee wee ke poo poo ke, klu toilet tu gelap semcm je pd dia, dia xkan msk smpi dibukakan lampu.

Semlm, when he asked me to switch on the lite for him, i was bz preparing lunch in the kitchen. punyelah malas nk layan permintaan dia. asked him to just get in & ignore the fear. tapi mmg dia xmo masuk selagi x diON kan lampu. sanggup tahan kencing ni sbb takutkan gelap.

Suddenly got an idea!

He is so obssesed wit his new ultraman mask. He will put on the mask whenaver he wants to play ‘lawan2’. So, asked him to put the mask on & told him, “Kalau along pkai topeng ultraman tuh, hantu takut tau. xyah pasang lampu dah. Along masuk je.”

& amazingly, he believed it! he put on the mask & masuk toilet buat bisnes mcm biasa. kah kah kah!

see? bebudak ni mmg kena pndai psycho lah. boleh aje pun masuk gelap2 tu.

towards tea time, again he was in urgent needs of another type of bussiness – poo poo. this time, he wore the mask by himself n got in the toilet w/o asking for lite on. sambil2 berbisnes, dgr dia bebel sorang2 dlm toilet.

“ultraman nk berak. ultraman xtakut hantu. nnt ultraman lawan! ultraman kuat…”

aku gelak je dgr. he was psychoing himself plak. sama mcm masa awal2 dia cuba nk belaja ctrl rasa nk kencing bila xpkai pampers dulu. aku malas nk tego, kang dia terkesima, terbantut plak proses tuh. kah kah kah.

abih bisnes, “ummie, tlg basuhkan berak along”.

captured after he's done wit the 'bussiness'

January 18, 2010 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

pelik…

…rasanye pabila berbual telefon dgn emak pg td. slalunye akhir perbualan kami aku akhiri dgn, “kem salam pada ABAH ek. assalamualaikum”.

tapi pagi tadi, ayat aku terhenti setakat, “ehmm, kem……. xpelah mak. assalamualaikum”

ternoktah smpi bila2….

January 12, 2010 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

p.e.r.g.i

sayu |  terpisah |  hikayat indah kini hanya tinggal sejarah | berhembus | angin rindu | begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu | hujan lebat mencurah kini | bagaikan tiada henti | kaulah laguku kau irama terindah | tak lagi kudengari

kau pergi

pergi

sepi | tanpa kata | terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa | apa pun | kata mereka | biarkan kenangan berbunga di ranting usia | hujan kebat mencurah kini | bagaikan tiada henti | kaulah laguku kau irama terindah | tak lagi ku dengari

kau pergi

pergi…

January 11, 2010 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

Bila tiba masa yang dijanjikan…

On the 7 January 2010, the world lost a little piece of sunshine….my condolences go to u my dear friend, your wonderful mother, brothers, and the rest of the family. You are stronger than u will ever know…u can get thru this…Hang on tough thru this very difficult time. He is in a better place.Amin.

– thanx Hazel for the words –

January 9, 2010 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

thot to start 2010 dgn semangat baru-xmo amek cuti byk sgt, xmo ngulor2 etc..tgk2 1st day hari keje dlm 2010 ni jugaklah aku terpksa amek EL. gara2 xcukup tido & lewat bangun…

our 2 heroes buat pakatan bgn dr tido pukul 3.30 pagi isnin tuh. then kuar masuk bilik dok main kejar2. chor yg keletihan sbb baru smpi dr tganu mlm tu da xkuasa nk melayan pakatan anak2 w/pun idung dia asek dicucuk2 dek Ali. boleh dia buat derkkk jer. sudahnye aku yg kena bgn monitor deme dok main2 kat hall. tgh2 pagi gitu umah da bising. adoiii. xkuasa nk tegah2. sudahnye aku baring aje atas sofa kat hall & let them played.

tp kejap kang, Ali plak dtg cucuk2 mata. kejap kang, Umar plak dtg mintak roti sapu kaya. kejap kang, bunyi Ali nangis sbb jatuh kena tolak ngan Umar. huh! tensen macik!!

at last, bila da keletihan, tepat 5.30 am, baru pakat surrender nk msk tido. ni pun sbb Umar da slowdown bila kena sedos ubat selsema sejam sebelum tuh. yes, he has flu & mild fever pun time tuh. so lepas mkn roti, asked him to have his med baru nmpk mata sedikit layu. Ali plak, bila master of chaos da slowdown, dia pun otomatik slowdown jugak. da xde ‘guru’ nk diikutlah katakan.

bila anak2 da surrender, ummie pun surrender sama atas bantal. bila aku bukak mata semula, it was 15min to 8am! haiyohhhh. xdapek nk bantu dahlah. btau opis aku EL. chor pun sama jugak, EL. sudahnye lepak lah kami 4 beranak di rumah shj utk isnin pertama dlm 1020.

January 5, 2010 Posted by | Uncategorized | 2 Comments