i LUV u, u LUV me

PPK to PROPOSAL

4 hari berada dalam mode ‘PPK’. control penampilan. control perilaku. study n rehearse.

hari pertama, dugaan samada nk sat 4 exam ke idak pg tuh. udahla study last minute, xdapek tido plak sbb Ali demam panas. Umar batuk2 & seme2. mujur Chor darling sudi nk bwk anak2 secara solo ke klinik. toche lots!

masuk hari ke-4, disbbkan excited sgt da hari terakhir, p MIECC tanpa pkai nametag. uh! camne leh lupak plak. masuk bilik presentation, tgk slides org lain gempak giler. 2nd uh! tgk plak senarai panel penilai. 3rd uh! lepas present, kow2 kena komen. ber-uh,uh! jadinye.

hahaha. lantaklah! janji selesai. i’Allah oklah tuh. panel pun kata,” bab markah, jgn risau. ok.”

now, im into a new mode,”PROPOSAL”

nk dkt sebulan dok kelek kertas2 berkaitan, rangka proposal pun xnmpk. hehehe. tinggal beberapa hari je lg baru nk jupe gear 1. nmpk gaya wkends ni kena all out smpi gear 5. menunggu hidayah dtg punyelah lama.

uh uh uh uh!

April 30, 2010 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

Kerana gula 2 ketui

senja2 hari, selalunye nk kena panggil masuk, baru dia balik n masuk rumah. tetapi semlm…

Umar : Abah, along nak masuk. (panggil dia dari luar pintu grill)

da masuk dlm rumah, terdgr2 plak hero ni tendang2 sofa. kejap2 masuk bilik tendang2 tilam plak. sambil tu dgr la dia mendengus cam org tgh marah.

aku panggil dia masuk bilik.

“Along nape marah2 nie?”

“Saya benci Pavitra! Saya xsuka dia!”

“Laaaa. Pavitra buat ape kat along? Meh baring tepi ummie nie. Citer kat ummie”, sambil tepuk2 kat bantal suh dia baring sebelah kiri aku. Sebelah kanan, port Ali yg tgh menyusu smbil tertonggeng2 bagai. Hish!

Sambil Umar baring, aku tanya dia lagi, “Pavitra buat ape kat Along?”

“Dia ambik gula Along. Along xbagi, dia ambik jugak.”

“Gula yang PakTam beli tu?”

Dia angguk.

“Xpelah. Gula tu kan byk lagi kat dapo. Along gi je amek yg tuh”

“Along xnak. Along nak tendang dia. Ultraman ni kuat. Nanti dia lawan monster Pavitra”. 

Marah betul hero sulung kali nie. Padanlah kejap aje bunyi riuh kat luar sana. Rupenye depa bergaduh. Pastu pakat msg2 masuk umah.

Lahai Umar. Cool lah. Kasi peluk byk kali. Kasi kiss kepala dia byk kali. At last, xde marah2 dah. Camtulah smart boy!

Aku pun xdelah nk ckp ape sgt pun sbb SELALU sgt mamanye Pavitra tu hulur coklat kat Umar nie. So, bila Pavitra amek gula dia, biaq p laaa. Bende byk kat dapo.

* gula = gula2/sweets

* Pavitra = anak jiran sebelah umah

April 6, 2010 Posted by | Uncategorized | 1 Comment