i LUV u, u LUV me

* pic taken while we were waiting 4 chor to get in the car. letih tau nunggu dia  abih bersembang kat kenduri kawen kwn dia di alor setaq nie. (nmpk bosa bona botol susu Umar dlm gambo ni eh?) *

+ + + + + + + +

pg td ketua bas bgtau yg tambang bas utk bulan dpn msh maintain pd rege asal. tmbang baru hanya mula berkuatkuasa pd bulan Ogos nnt. fuuuhhh. lega dgr announcement tu pg2 buta td.

le ni bas yg aku naik udah ramai bena passengernye. dulu byk tmpt 0. tp sejak minyak naik rege, berebut org pakat nk naik bas. mmg kenaikan minyak kali ni sgt2 meninggalkan kesan. klu diikutkan, pas bas da abih tp masih ramai yg sanggup gamble naik gak pepg tu. kot ada 0, ada la seat utk depa duduk. klu idak, berdiri la atau duduk saje di tangga bas smpi di putrajaya.

aku tetap byr penuh utk amek pas bas w/pun setiap bulan tu xpenah full hari2 keje naik bas pun. at least dlm sebulan tuh, ada lah 2 minggu aku keje luar. tp xpe, at least aku ada seat tetap. xperlu nk gamble2. biarlah ongkos kuar lebih skek. janji keselesaan pegi blk keje tu ada. naik bas pegi keje, duduk je tido. naik bas blk keje, duduk je tido. hehehehe. sng gini.

[ gambo kt ats tu mmg xde kaitan ngan n3 ari nie. saje je nk letak gak buat memeriahkan suasana. 😉 ]

Advertisements

June 25, 2008 Posted by | Uncategorized | 3 Comments

alhamdulillah, akhirnya terlaksana jugak piknik yg dirancang2. bersyukur jugak cuaca mmg sgt memihak pd kami. redup n berangin. elok2 dkt nk bersurai tu baru ujan. itupun sekejap aje.

seronok rs dpt berjupe semula dgn kekwn semula selepas sekian waktu. hopefully kita boleh berpiknik lg di masa akan dtg. i’Allah kali ni lebih ramai yg dpt join. lebih ramai askar2 baru yg akan dibawa. hehehe..

cuma syg sekali xbyk gambar yg sempat diambil. tiap kali aku kuarkan kamera, ada budak sepet yg sibuk nk terjah sama. “mbar, mbar”. tensen gue! dia punye belek kamera tuh mcm xpert sungguh. klu nk rebut dr tgn dia pun xguna sbb dia xkan bgnye. makanye, im waiting for enil suprin to upload some from hers so i can cilok buat simpanan peribadi. (enil, copekla skek upload iyo. den nunggu ni hah!)

ini antara beberapa keping sgt gambo yg sempat diambil sepjg acara berlnsg

 

 inilah dia sepet kesygan hamba n chor. sgt2 lasak skrg ini n mulut yg makin hari main riuh.

citer psl si sepet ini, mlm td dia ngigau masa tido. (ini sahih menurun perangai chor. byk kali da aku kantoikn chor ngigau masa tido. hahahaha). “oyi, oyi, oyi…” byk kali umar repeat word nie smbil matanye pejam. bila aku tego, “oyi kaler ape?”, terus member senyap n tido semula. (sejibik cam chor. klu dia ngigau, aku tego atau cuba berbual dgn dialog ngigau dia tuh, mesti dia senyap n tido cam bese je). huahuahua

 

June 18, 2008 Posted by | Uncategorized | 2 Comments

sana sini blog yg aku baca dok citer psl minyak yg naik mcm roket. entahlah. xterkata da rsnye dgn ape yg berlaku lately nie. mcm da tunggang langgang da msia nie. mereka2 yg di atas tu mcm da xbetul. seolah2 mereka2 yg di bwh ni xde akai utk berpk. pndai je nasihat suh berjimat cermat etc. tp paham ke mereka2 yg di atas tuh kedudukan sebenar mereka2 yg di bawah nie. terpk aku pd mereka2 yg sudah sedia susah. ini yg dikatakan, yg kaya terus kaya, yg miskin terus merana. budus!

the most affected of coz la those yg byk travel dlm keje. xkire travel sbb umah jauh dr opis ke. travel sbb byk outstation ke. minyak naik ni mmg sgt2 menambahkan beban. chor mengeluh sungguh bila tau minyak naik nie. sbb la ni, everyday dia kena ulang-alik ke segamat tuk setelkn keje kat sitenye. mmg hampeh tul negeri plg selatan nie. klu da tau xcukup kakitgn, silalah buat permohonan pd HQ kl suh amek org2 baru. ini idak juga. tenaga kakitgn negeri 9 jugak yg nk digunapkai. this coming thurs, xpasai2 nk kena turun b.pahat plak sbb pengarah sana nk berjupe ngan sume staff (termsk staff yg tlg depa setelkn file2 yg xsudah).

mileage claim shud be revised! dr zmn tok kaduk, dok tang tu gak. klu penah dikaji semula pun, naik dlm seposen dua posen. pndai betul depa nie. hal2 gini, naiknye skek sesgt! cam kedekut giler. tp klu nk naik yg lain, masya-Allah xterkata dasatnye.

takut aku tgk msia masa kini.

 + + + + + + + + + +

owh. aku sebenarnye nk tulih psl lain td. bila da publish entry di atas ni, baru perasan, aku tersasar sgt2 dr niat asal. sowie! (aku antara mereka2 yg di bwh yg terkesan sgt2 dgn berita tu).

aku benonye nk citer trip kami (aku chor umar n abah mak) blk kedah plus trip  berjln sakan ke alor star n pearl island dlm zmn rege minyak tinggi ari tuh. tp since mood nk menulih sudah ilang. setakat tu je la kot entry sebenar. sowie again.

June 9, 2008 Posted by | Uncategorized | Leave a comment