i LUV u, u LUV me

collage14.jpgari ni hubby cuti. kata dia nk setelkn psl pengasuh.

ptg semlm, hubby btau aku yg SIL nk blk kg ujung minggu nie.blk yg xkembali lg katanya. no wonder aku tgk muka hubby cam bengang + frust jer dlm keta tuh. aku yg mendgr citer tu pun terkejut sakan.

yelah, never occur in our minds that she’ll be leaving us so soon. i’ve told hubby to remind SIL bout this. tell us in advance if she doesnt want to babysit Umar anymore.

aku xkisahlah klu dia nk blk tuh. sbb kesudian dia menjaga Umar selama aku bekeje blk ni pun aku da bersyukur sesgt. tp aku terkilan bila dia buat keputusan dlm ms yg singkat. skek pun dia xciter kat aku psl nie. in fact ngan hubby pun dia xciter.kami tau pun dr BIL kat kg sinun. itu yg buat hubby lebih terkilan.

aduhai SIL. runsing kami pk psl sape yg nk asuh Umar nie. kebetulan plak bila aku smpi umah ptg semlm, Umar merengek sorg2 kat hall. sementara SIL kat dapo tgh prepare susu dia. sayu kejap aku tgk Umar cenggituh. letak brg2 ape sume, terus aku bwk susukn dia dlm bilik. elok terus tido je member tuh.

bila tgk Umar tido, perasaan sayu nk tinggalkn dia dgn org lain dtg blk. exactly the same feeling ms 1st day aku nk tinggalkn dia dgn SIL dulu. alahaiii, bleh buat nangis bila pk psl feeling2 nie.

brother dpn umah ni pun satu hal jugak. mmg ari tuh dia kata i’Allah dia akan jaga Umar. tp masih xde confirmation jelas dr dia. aku & hubby mmg berharap sgt dia KOMPEM nk jaga Umar. mudah bg kami. mudah bg Umar. mudah jugak bg dia & isteri dia.

ntahlah. aku malas nk serabut2. ikut hati rs cam nk benti jer. jd CEO kat umah. dpt jaga Umar dgn tgn sndiri. tp itu alternatif plg laaaaaaaaasst utk aku amek. aku yakin akan ada solution utk perkara nie. cam kata FIL aku, buat solat hajat biar terbuka hati brother dpn ni utk mengasuh Umar. i’Allah ummie usahakan utk Umar syg!

February 14, 2007 Posted by | Uncategorized | Leave a comment