i LUV u, u LUV me

He celebrates the teachers

blk umah ptg semlm, Umar kabo ke aku, “Ummie, Along nk bawak hadiah utk teacher. Semua orang bagi hadiah. Nak bagi teacher hari Khamis.”

“Khamis? Esok? Semua teacher ke Long?”

“Taaak. Teacher Eija jer. Teacher kelas Puffin.”

“Along nak bagi teacher ape?”

“Entah. Ehhmm, Ummieee, bagi cawan pun boleh. Teacher suka cawan.”

Hahahaha. Sape ntoh btau dia teacher dia suka cawan. But still it is a gud idea sbb aku buntu nk bg ape. Esok je meh. Klu lusa leh lg usaha cari atau buat ape yg patut. Klu ikut Chor, lnsg xyah bg hadiah katanya. Dah last minute gini, mana nk cari kan. Tapi pk balik, kesian la kat Umar klu kwn2 yg lain bawak hadiah, dia xbwk pape. Xke patah hati hero tuh. Hehehe.

Maka, berfikirlah omak eh hadiah ape nk bawak ke teacher dia hari ni. Umar asek dok tanya2 hadiah ape nk bagi smpikan bila aku tanya, “Along nak bawak bekal ape esok?” – soalan rutin setiap mlm. “Ape ye?”. “Ummie buat nasi goreng la, nak?”. Hero ni pulak antara dengar ngan tidak ape yg aku tanya sbb dia lebih tertumpu pada citer kat tv. “Long, ummie buat nasi goreng ye?”. “Nasi goreng? Nak bg teacher?”

Hahahahaha. See, mmg dlm kepala dia dok tingat psal hadiah utk teacher je. Bende lain, gone with the wind!

Dari mug ke bekas tupperware ke itu ke ini. At last tingat masih ada skek lg kek oren dlm fridge. Hehehe. Oklah tu kan? What i had in mine was to reuse the idea of putting cake in a jar or glass just like what i did utk hantaran kek masa pacik Izam bertunang hr tuh. I believe the teacher must be very surprise to have such cake serves like that. Nak makan kalu, kena cedok pkai sudu ok.

Cut the cake according to saiz bekas. Then divide the cake into 2 layers. put d 1st layer of cake inside. spread the cream cheese frosting on top of it. Then put the 2nd layer of cake. Later, spread the cream cheese again. Kaedahnye gitulah. Suppose jd cam gambo bawah nie;

Ini RVC. Yang Umar bawak hari ni, BOC-blended orange cake.:)

Pagi ni bila dia bgn, aku btau dia hadiah utk teacher ada dlm beg. Senyum hero tuh bila aku kata gitu.

Bila anak da mula sekolah nie, nak xnak kena alert lah ngan hari2 spesel gini. Dulu alert sekejap bila diri ini masih belajar. Pastu dah mula keje, alert gitu2 je la. Ler ni kena alert blk bila Umar da mula sekolah.

May 19, 2011 - Posted by | Uncategorized

2 Comments »

  1. Ina..

    Ntah kenapa.. lately ni citer kita macam lebih kuranggggg je. Ina buat kek, Ainil pun buat kek. Bab hari guru pun sama.. Ainil dah ingat masa weekend.. pastu terlupa, then terus buat2 lupa. Bila budak2 balik.. depa sedih, ada kawan2 bagi hadiah kat teacher.. depa x bawak apa. 🙂

    Ainil pulak dari tahun lepas mmg pernah beli 8 set cawan + sudu hat ada English floral pattern tu… mmg hajat nak bagi cikgu2 budak2 ni.. So malam kemarin balut lah lapan2. Berseri2 muka dua beradik nak pi sekolah bagi hadiah kat cikgu.

    Betulla kan.. we have to be more alert eh these days. Takleh dah buat2 lupa ni. Heheheheh (malu sendiri).

    Oh lagi satu.. tak lama lagi LC anak2 pun akan ada sports day. Gabung ngan 3 lagi LC lain. ANDDDDD.. coincidentally LC budak2 ni pun akan jadi RED team. See? Byk naaa coincidencesnya. 😀

    Comment by Serene | May 19, 2011 | Reply

    • a’ah laa enil..betul sesgt. bila u tulih gini baru perasan kesamaan tuh,kan?

      dari kek ke hadiah utk teacher ke kaler umah sukan. kekeke. yg plg best umah sukan ni laa. unbelievable..

      cer tgk nnt kat LC, red team dpt tmpt ke berapa. klu sama gak cam RSK, hehehe, mmg sah i follow u, u follow i. 🙂

      btw: ape cer nasi ayam hainan? buat da? i made nasi ayam penyet last few days. sng je upenye. janji sambal kena kow2 pedas n rempah utk ayam n tempe cukup. dpt sume nie, xyah p kedai dia da.

      Comment by websandroumar | May 19, 2011 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: