i LUV u, u LUV me

He celebrates the teachers

blk umah ptg semlm, Umar kabo ke aku, “Ummie, Along nk bawak hadiah utk teacher. Semua orang bagi hadiah. Nak bagi teacher hari Khamis.”

“Khamis? Esok? Semua teacher ke Long?”

“Taaak. Teacher Eija jer. Teacher kelas Puffin.”

“Along nak bagi teacher ape?”

“Entah. Ehhmm, Ummieee, bagi cawan pun boleh. Teacher suka cawan.”

Hahahaha. Sape ntoh btau dia teacher dia suka cawan. But still it is a gud idea sbb aku buntu nk bg ape. Esok je meh. Klu lusa leh lg usaha cari atau buat ape yg patut. Klu ikut Chor, lnsg xyah bg hadiah katanya. Dah last minute gini, mana nk cari kan. Tapi pk balik, kesian la kat Umar klu kwn2 yg lain bawak hadiah, dia xbwk pape. Xke patah hati hero tuh. Hehehe.

Maka, berfikirlah omak eh hadiah ape nk bawak ke teacher dia hari ni. Umar asek dok tanya2 hadiah ape nk bagi smpikan bila aku tanya, “Along nak bawak bekal ape esok?” – soalan rutin setiap mlm. “Ape ye?”. “Ummie buat nasi goreng la, nak?”. Hero ni pulak antara dengar ngan tidak ape yg aku tanya sbb dia lebih tertumpu pada citer kat tv. “Long, ummie buat nasi goreng ye?”. “Nasi goreng? Nak bg teacher?”

Hahahahaha. See, mmg dlm kepala dia dok tingat psal hadiah utk teacher je. Bende lain, gone with the wind!

Dari mug ke bekas tupperware ke itu ke ini. At last tingat masih ada skek lg kek oren dlm fridge. Hehehe. Oklah tu kan? What i had in mine was to reuse the idea of putting cake in a jar or glass just like what i did utk hantaran kek masa pacik Izam bertunang hr tuh. I believe the teacher must be very surprise to have such cake serves like that. Nak makan kalu, kena cedok pkai sudu ok.

Cut the cake according to saiz bekas. Then divide the cake into 2 layers. put d 1st layer of cake inside. spread the cream cheese frosting on top of it. Then put the 2nd layer of cake. Later, spread the cream cheese again. Kaedahnye gitulah. Suppose jd cam gambo bawah nie;

Ini RVC. Yang Umar bawak hari ni, BOC-blended orange cake.:)

Pagi ni bila dia bgn, aku btau dia hadiah utk teacher ada dlm beg. Senyum hero tuh bila aku kata gitu.

Bila anak da mula sekolah nie, nak xnak kena alert lah ngan hari2 spesel gini. Dulu alert sekejap bila diri ini masih belajar. Pastu dah mula keje, alert gitu2 je la. Ler ni kena alert blk bila Umar da mula sekolah.

May 19, 2011 Posted by | Uncategorized | 2 Comments