i LUV u, u LUV me

Kek Carrot & Kek Oren

ahad lepas, terasa2 mcm nk buat pencuci mulut skek. hati kata, buat carrot cake lah sbb mcm da lama giler xmerasa such cake. prepare punye prepare. menunggu punye menunggu. kek pun masak. tgk luar dah cantik sgt dah. sapulah cream cheese frosting bagai kat atas kek tuh. bila dingap, umang aiiiii. manis ya amat!! camno leh melampau bona manihnyo ni? kek pulak supposed moist elok je tp jd kering amat.

cek punye cek, rasanya silap pd SRF yg digunapkai. da expired maaa. alahaiii. ke tong smph la jwbnye kek ni. cream cheese frosting masih ada bakinye. byk lg dlm peti ais tuh. sib baik ikut kata hati yg kata xyah sapu semua cheese atas carrot cake tuh. simpan utk hero2 ratah. ye, hero2 kecil di umah ni sgt suka akan cream cheese. bg semangkuk, licin sekejap je depa makan.

pk punye pk, terasa nk buat cake oren plak. merata blog masakan dok tayang blended orange cake kan. aku pun cuba skali. hasilnye, marvellous aa. wangi semerbak dapurku ptg tuh.

sgt moist. cuma klu pkai oren yg lebih branded (hehehe. aku pkai oren cap ayam. xde label pun. oren sunkist tu oren branded ye), rasa masam manis tu mesti kau-kau punye. chor pulak request letak kacang dlm adunan kek, huiii aiii. sedap sungguh menikmati kek ni. ado pulak frosting lebih dr carrot kek xjadik semlm, sapu jugak atas tuh. kali ni sapu kasik tebal skek. ish ish. makngah xtingin ke? hehehe

Ali n Abah eh, mmg depa suka betul kek nie. xsangka jd hit plak. a slice after another. suka tgk depa mkn. cuma Umar je main tipu skek.

Ummie, Along nk kek?

Nah. Makan habis tau.

Ok.

Few minutes later, Ummie, Along dah kenyang.

Bila tgk piringnye, frosting part mmg licin licau dia mkn. tp separuh kek yg belah bawah tu dia tinggal. Dia ni mmg tau. Kalu bagi kek yg ada cheese, part cheese je dia mkn. yg lain dia tinggal. mcm jugak masa buat Red Velvet Cake hari tuh. He ate cheese yg kat tgh n atas kek je. part lain dia pass kat org lain. Siap leh mintak2 cheese dr org lain lg.

Next time boleh wat lg la kot. sonang bona caranye. sume masuk blender (mcm nama keknye). then mix ngan tepung. jadilah adunan kek yg bleh terus dibakar.

May 18, 2011 Posted by | Uncategorized | 6 Comments