i LUV u, u LUV me

2 hari ini

2 hari ni kami satu keluarga berkampung di rumah mak di ampang. abah eh kena turun site di ampang. alang2, baik berulang alik dr umah mak aje. ummie eh no hal. dr umah mak nk ke opis 2 hari ni, ok aje. cume Umarlah kena ponteng sekolah 2 hari ni – Selasa & Rabu.

.

hari senin ptg ari tuh, lepas dia abih rehearsal sukan, btau teacher dia Umar xkn dtg sekolah 2 hari sbb ikut abah outstation. bila ponteng sekolah ni, makna kata Umar pun ponteng sport training utk red team dia jugak. kekeke. sib baik 2 hari je xdtg. kamis & jumaat sok, practice betul2 ek Long. ada 2 hari b4 sport daynye.

.

makanye, bersilatlah nenek dgn 2 org cucu sepjg 2 hari ini. Umar oklah. dah cerdik serba serbi. xbape nk dirisaukan sgt. Ali tu je yg manja kedidi skek. manja2 pun, dianye angin kus-kus, umang aiiii!! bisa buat kita yg geram ngan muka comelnye tu jadi geram nak menampo sbb pe’elnye tau.

.

nenek, Ali nak main game.

nenek, Ali nak dukung.

nenek, Ali nak basuh tgn.

nenek, Ali nak air masak.

itu nenek. ini nenek. aku rasa 2 hari ini pasti neneknye letih ya amat melayan cucu sorg nie. ape yg dia nak. selagi xdpt, jgn harap dia akan tenang gitu je. selagi xdpt, dia akan terus meragam.

.

penah baru ni, masa nk blk kg perak, kami baru je mula perjlnan balik lepas stop by rnr nilai for bfast. sume org masuk kete then tutup pintu. tetiba Ali ni melalak. pujuk gitu xkena. pujuk gini xkena. then baru aku terpk yg mamat ni mesti nk tutup sndiri pintu ketenye. apatah lagi dia tgk Along dia bleh tutup pintu kete sndiri, kenape dia xbleh. so, terpksa aku mintak abah eh benti kejap kat tepi hiway just to give him a chance to close the door himself.

.

betullah! we stopped, opened the door, & let he closed the door by himself, terus dia senyum n duduk elok je kat blkg tuh. hampeh tullah budak nie. geram je tau. ini yg aku kata td, dari geram yg +ve terus jadi geram yg -ve. ish. xbaik, xbaik.

.

apepun, mak, thanx for these 2 days. sori aa sbb kami celebrate hari ibu dgn membawa cucu2 aktif nie utk duduk bersama sekejap. bukan cucu2 je, ngan makpak dia sekali duduk kejap kat umah mak. hehehe. mesti mak xbetah duduk n letih bermain dgn cucu2 utk 2 hari ni kan? kekekeke. thanx again 4 everything. love you 4 eva. selamat hari ibu jua..;)..

.

.

p/s: 470510-03-5585…Abah’s ic no…yesterday was his birthday…Al-Fatihah!

May 11, 2011 - Posted by | Uncategorized

5 Comments »

  1. salah la ic tu.. 470510

    Comment by pakngahnye | May 11, 2011 | Reply

  2. hehe…penat2 mak pun seronok jgk tu k.ina..sesekali umah meriah:))

    Comment by aida nuriezma | May 12, 2011 | Reply

    • itulah aida..tp serius kesian tgk mak..ali buli nenek..hehehe

      Comment by websandroumar | May 12, 2011 | Reply

      • den pun kene buli skali..

        Comment by pakngahnye | May 12, 2011


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: