i LUV u, u LUV me

he hearts donut

Umar le ni tgh sakan in love dgn donut. tiap2 hari request nak bawak bekal donut p school. ada dkt 2 minggu dah cintanye dia dgn donut nie.

so, da 2 kali aku prepare dough donut utk 2 minggu nie. setiap kali menguli, dpt 24 biji small n cute donut. sume aku frozenkn nk bg mudah keje pagi2 nk prepare bekal dia.

donut plak xmo yg bese2 tuh. mau yg atas nye ada choc rice. dia suka kutip2 mkn choc rice tu dulu then baru perabihkn the whole donut.

ada sekali, aku dip dlm white choc n tabur choc rice. dia mkn sebijik je sbb kata dia white choc xsedap. dia nk choc rice tu aje klu bleh. makanye aku prepare glazing byk2 terus. lepas goreng, glazekan n tabur choc rice. udah gitu yg dia suke, layankan aje. bila dia da jemu nnt, dia request lah menu lain pulok iyer.

cuma hari ni, sbb udah jemu aku prepare donut fesyen yg sama (aku yg jemu ek), aku bekalkan lain skek. out of 4 donuts, dua masih fesyen yg sama, glazing + chor rice. satu lagi, glazing + colourful sugar beads. dan yg last tuh, glazing + milo powder. kita tgk ptg nnt bekal dia kosong ke idak. klu kosong, he loves the new donut la kot. klu sebaliknye, better stick to yg bese je la kot.

April 7, 2011 - Posted by | Uncategorized

4 Comments »

  1. Nunnnnnnnnnnnnn!!!!

    Nak buat glaze tu mcm mana??? 😀

    Anak2 ainil pun dok mintak donut je la ni. Makanya dapat la BM berbakti. hehehe

    Comment by Serene | April 7, 2011 | Reply

  2. sonang yo nil..gini..panaskn 1/4 cwn susu ngan skek vanilla essence..nk lg creamy pkai whipped cream..

    agak2 mcm nk menggelegak..masuk gula dlm 1/2 – 1 cwn..depends manis mana u nak..keep on stirring sbb silap2 leh berbuih melimpah2 ruah..part ni hati2 skek..kacau smpi gula larut sume then masuk 1/4 tsp butter kacau smpi kilat..nk pekat kalu, terus panaskn tp pkai api kecik tau..so siap sudah!

    ina buat byk then smpn je dlm fridge..lepas goreng donut..sejuk skek terus dip dlm tuh..klu buh gula..budak2 ni mkn abih berselerak..tu yg carik alternatif lain salut donut nie..donut pun nmpk cantik je..kilat..hehehe

    try la na

    Comment by websandroumar | April 7, 2011 | Reply

  3. Nun..

    makasih byk2.. akan dicuba secepat mungkin!! 😀
    tq tq tq.. mmg sgt mencari resepi glaze ni.. yesss lah!! 😀

    Comment by Serene | April 7, 2011 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: