i LUV u, u LUV me

Kasut oh kasut

ptg semlm, kala kete Chor da selamat parking kat umah, Umar turun dr kereta Chor terus menuju ke rak kasut. dibuka pintu rak. ditinjau2 isi dlm rak. bila nmpk aku berdiri di tepi pintu, terus dia report, “Ummie, kasut Along hilang.”

uikk…ajaib ni. da tulis nama pun masih hilang lg. kata abah eh,“da sebesar2 nama Umar da tulis kat blkg kasut tuh pun hilang lg.”

kesiannye anak ummie nie. mondos je dia ptg semlm. celaru minda kot kasut ghaib. hehehe.

aku xrasa kasut tu hilang gitu aje. mesti ada yg tersalah kaut masa nk balik. mgkn tgn nk capai kasut sndiri tp tercapai kasut disebelahnye ke. mana tau dak?

da btau pd cikgu yg menjaga budak2 sesi ptg semlm. cikgu tlg carik pun mmg xjupe kasut Umar. berangkatlah dia ke kereta dgn berkaki ayam. kasihan.

pg nie, Umar ke sekolah dgn berselipar. memula smpi dpn sekolah, dia xnak turun. takut kot, “nnt cikgu marah mcmana?”. aku suh tunggu & lihat dulu. Chor report pd cikgu sesi pg suh tgk2kan kasut Umar kot dipulangkan semula ke. klu xkembalik jugak kasut tuh, alamatnye berkasut baru la Umar minggu dpn.

January 28, 2011 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: