i LUV u, u LUV me

Ummie, tolong

ape ontah mimpi si ali mlm td, sebelum tidur nk dikumpulnye kesemua ultraman yg ada dlm rumah di atas tilam. memula ok aje baring2 smbil minum susu. baru aku nk lelap, tetiba dia nangis, “ummie, nak otomen, nak otomen.”

aku suh dia bgn p amek sndiri tp dia xmo. “Ummie, jomla. Ummiieeee…”. huh, malas nak layan. aku diignorekan aje tp bila dia xbenti2 merengek, bgnla teman dia p amek seorang? ultraman di bilik toys depa. patah blk ke bilik utama. baring kejap tetiba dia merengek lg, “Ummie, tolong. otomen. otomen.”

dah start hangin dah ni. awatlah p cekau seorang? ultraman je td. klu tahu, kaut sume amek bwk masuk bilik utama lg sng. yg si Ali nie, “Ummie, otomen, otomen”, sambil tunjuk2 ke luar bilik. makin kita wat xtau makin kuat sedu2 nangis dia.

sudahnye sekali lg aku bangun meneman dia ke bilik toys p korek sume ultraman yg ada dlm box. yg berjaya dicekau oleh tgn dia ada 4 org? ultraman. itupun da kire penuh dua genggaman tgn. bila masuk bilik, da xleh nk baring bebetul atas bantal sbb mana nk tune bantal, mana nk tune ultraman lg. sudahnye merengek lg.

pastu, da baring elok2, nk susun ultraman kat tepi dia pulak. oklah fine. susunkn ikut suka. senyap seketika, tetiba merengek lg. kali ni sbb bila dia nk meniarap tuh, beberapa orang? ultraman td da kacau space dia tido. ada yg terselit bwh tgn la. ada yg bawah perut la. sudahnye meniarap utk dapat tune tido terganggu. itu yg merengek blk. aku malas nk layan da. mata ngan ngantuk sesgt. sudahnye abah eh yg tlg kutip sume ultraman & letak kat kepala dia.

ok fine. aman seketika. tetiba si kecik ni bgn duduk tepi aku. “Ummie, tolong. Ummie, tolong”, sambil pegang hujung baju aku. hehehe. taulah aku itu ayat intro dia menagih simpati nak susu Ummie. adoiiilah dik. bila la dpt fully stop bf ni? puas da aku auta dia, still nak jugak isap. disbbkan aku da ngantuk n xlarat nk dgr rengekan dia, mengalah je lah. kasik dia ape yg dia nak, kejap je lentok terus atas dada.

sume da lelap, ummie dia plak terkebil2 dlm gelap sbb rasa ngantuk yg amat tadi da hilang. xtau la kol bape aku lelap blk mlm td.

January 27, 2011 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: