i LUV u, u LUV me

Hari cuti hero-hero

Hero2 aku sumenye sdg relaks santai di rumah 437 sempena N9 cuti Hari Keputeraan hari ni. Chor x ke opis. Umar x ke sekolah. Ali x ke umah bs. Me? Kena keje sbb opis kat selangor. Sgt jeles dgn fakta ini.

Pg td sebelum keluar rumah, aku pesan pd Umar, “Along duduk rumah elok2. Jgn gaduh2 ngan adik. Jgn buat abah marah. Ummie gi work ni. Kang xde sape nak selamatkan Along.”

“Selamatkan Along? Hehehehe”, sambil pandang abah dia.

Abah dia senyum je bila dgr respon Umar td.

Boleh plak dia gelak2. Hampeh. Selalunye gitulah. Klu kena marah dgn Chor, klu hati aku baik, aku p pujuk dia blk. Klu time aku pun tgh nk marah, aku smbg kemarahan Chor tu kat dia. Kekekeke. Kesian.

Around 10 gituh, aku call Chor tanya keadaan semasa. Chor dapat berckp sekejap je sebelum Umar amek aleh sepenuhnye. Byklah reportnye. Pot pet pot pet sambil dgr ada suara gema kat blkg, sape lagi klu bukan Ali “parrot”. Ape yg Along dia ckp, itulah yg dia ckp jugak. Salah satu dr report Umar td, “Ummie, abah asek tido jer.”  Bila ditanya psl mkn plak, “Along mkn kon-flek je, ummie”. Hahaha. Kesian hero2 kecikku.

Lunch time td, aku call Chor sekali lg. Tanya lg keadaan semasa. Chor kata deme dah brunch dgn nasi lemak. Chor beli sebungkus sorg. Ewah. Abah deme bentang sok-kabar utk anak2 n deme suap sndiri msg2. Dapat aku bygkan keadaan lintang pungkang bila Ali suap nasinye sndiri. Lebih byk nasi yg berterabur dari yg masuk mulut. Mesti bersepah bagai lantai rumah. Huh. Belum lg klu dia bgn berjln. Kompem melekat2 nasi di lantai. Huh lagi.

Lebih kurang sejam lepas aku call tuh, Chor sms kata hero2 sume da tido. Eh? sgt amazing di situ. senangnye deme tido. klu ngan aku, jgn harap. Msg2 berenergy bagai main itu ini smpi lebam. Masuk maghrib baru pakat letih n tido utk hari itu. Ish.

Budak2 ni kan,klu duduk ngan abah eh, baik bona jadinye. Ummie dia je risau xtentu kalu. Rupe-rupenye, abah eh lg terel handle anak2.

Ali - cheeky mode

January 14, 2011 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: