i LUV u, u LUV me

UMMH vs. MHMS

esok cuti umum. tahniah pd skuad harimau malaya yg betul2 mengaum kali ini. dpt juga penyokong2 cuti  umum akhir tahun 2010.

esok jugak sepatutnye 1st day Umar nk ke sekolah tapi bila da cuti ni, xtau lg ape cer. Chor kata nnt dia tepon cikgu juli(ana banos) tanya status ttg hari esok.

klu esok sesi tu xjadi, makanye akan berterusan la kami di rumah melihat Umar memakai2 kasut sekolahnye yg (masih) putih itu. sejak dibelikan kasut itu last sunday, setiap hari (tanpa gagal) dia mesti pakai kasut tu dgn stokin2 skali (smpikan stokin yg elok da berbulu2 jdnye). ke hulu ke hilir dlm rumah. diikuti si ‘parrot’ Ali yg membontoti alongnye dlm rumah tu. tapi hanya dgn berstokin. kami xbelikan dia kasut pun. sib baik Ali ok je dgn stokin tuh.

ptg semlm Umar minta nk pkai di luar smbil main bubble dgn anak jiran sebelah tapi aku xbg. takut belum pape da hitam legam plak. maka dihadkan pentas peragaan kasut hanya dlm rumah shj. jadilah long,kan? nnt da mula hari sekolah, merasalah kasut tu berpijak pd tanah.

hari2 terakhir sebelum Umar masuk sekolah nie, labelling utk brg2 dia masih xbuat2 jugak. cikgu juli(ana banos) da pesan suh labelkan kasut & brg2 lain juga. aku ingat since aku ada byk character button, bleh lah jahit atas kasut umar yg (masih) putih itu. tapi Chor cdg labelkan aje dgn UMMH bersempena dgn nama Umar dan abah eh. & juga bg meneruskan tradisi abah eh yg satu masa dulu pkai label MHMS.

ecewaahh..bolehlah gitu. aku ni nk menjahit pendekkan kaki suar dan lengan bj Umar pun masih xterbuat2 lg smpi hr ini, ada hati nk jahitkn butang plak pd kasut dia. kekekeke.

sedar diri, sedar diri wahai ummu Umar..;)

oh, cikgu juli(ana banos) mengesahkan kelas orientasi esok bakal berjalan spt biasa. at last ada rezeki Umar nk pkai kasut putih itu di luar rumah. he is really counting the days to school. sgt2 excited gituh.

moga anak ummie abah yg encem sepet (mcm keeper harimau malaya..eceh) ini berjaya di dunia & akhirat hndknye..amin!!

p/s: semlm ada satu ketika pengulas sukan mention psl goalkeeper & kelantan..then Umar tanya, “Ummie, kelantan tu ape?”. “Kelantan tu NEGERI. Mcm Along skrg ni duduk kat mana?”. “Kat seremban 3”. “Ok. Seremban 3 tu kat NEGERI SEMBILAN. Mcm Iqbal (his cousin) dia duduk kat mana?”. “Iqbal duduk kat kg lah”, penuh konfiden menjawab. “Betullah Iqbal duduk kat kg tapi kg dia mana? kat NEGERI KELANTAN. itulah yg org tv tu ckp td”. “Ook, negeri rupenye”

I  bet he dont really get the idea of what is negeri all about. tp blehlah wat pengenalan. next time kita belajar lg ye, long?

December 30, 2010 - Posted by | Uncategorized

2 Comments »

  1. igtkan kapal tentera laut mana la tadi… upenye umar murshid mursyidul hafis upenye.. (sori, masih gagal igt ejaan sebenar nama penuh anak buah ambo tu.)

    Comment by adi360 | December 30, 2010 | Reply

  2. hahaha..mmg salah pun ejaan tu..ni yg boto eh p’ngah ye

    Umar Murshid Murshidul Hafiz..

    Comment by websandroumar | December 30, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: