i LUV u, u LUV me

Dasar Pandang ke Timur

pagi tadi, dlm kereta, otw ke umah k.ayu (pengasuh umar ali)

 

ummie, ini 5 yen ke? – sambil tunjuk syiling 5 posen

along, kita xpkai yen lah. itu syiling lima-puluh sen.

xnak! along nk pkai yen jugak. ummie, ini 5 yen ke?

itu syiling lima-puluh sen la.

taaak. ini 5 yen, kan?

.

hr tu ada lah jugak aku n chor dok ckp2, dah umar taksub sgt dgn kartun jepun ni, smpi da boleh ikut nyanyi2 lagu kartun tuh, pastu smpi sesukati nk berurusniaga dlm yen instead of RM. why not lah galakkan aje dia to learn the language itself. kot leh jd mcm paksunye yg leh berfb dlm nihongo ngan senseinye (hehehe..).

mcm pg td, lepas isu yen tuh, aku ckp lg..

long, along belajar lah rajin2 ye. nnt da besar skek, bleh sambung blaja ke jepun.

jepun?

a’ah. along bleh jumpe asari-chan, jupe ultraman kat sana nnt. – niat hati konon nk umpan dia la ni.

tapiiii, along xnak jadik besar. along nk jadik kecik je. baru bleh jupe asari.  asari tu budak kecik je.

hehehe. betul jugakkan? (nampak kan betapa dia sgt2 terpengaruh ngan kartun jepun ni)

eh, mana boleh. along bukan selamanye kecik tau. lama2 along akan jd besar mcm abah.

xnak! along nak jd kecik aje. along xnak jd besar mcm abah. ummie, ultraman tu ada kat kebun ke?

bukan kebun, jepunlah.

tapiiii, along xnak pegi kebun. nnt along letih. – eh, pulak dah?? tetiba je dia tukar.

hahahahaha, yelah long. xyah pegi kebun. kita pegi umah mak ye? – kebetulan mmg da nak smpi pun umah pengasuhnye.

.

itu tanda dia da malas nk teruskn dialog. sukati je matikan idea ummie nk encourage anak ke jepun tau.

October 27, 2010 Posted by | Uncategorized | Leave a comment