i LUV u, u LUV me

Ali’s progress

Ali’s vocabs up-to-date

yu-hu (susu)

ku-huk (busuk)

ku-lat (ulat)

ku-nyi (bunyi)

kum-pah (tumpah)

ku-at (buat)

yak (berak)

ko-kek (cornflakes)

a-cak (air masak)

mo-mos (cosmos)

a-lom (along)

u-mai (umar)

& the list goes on….

mmg berkembang biak betul tp klu diperati betul2, he loves ‘k’ so much, kan? klu boleh sume word dia nk letak ‘k’ kat dpn.

bu…….bu

suk……..suk

busuk!……….kuhuk!

bila suh sebut the whole word, mesti lain jugak jdnye. sudahnye jd bahan gelak makpak dia je.

.

oh ye, Ali da nmpk ok bab nk suh minum susu botol. dia sndiri meminta utk minum thru botol. tp, bab nk tido, mmg so far xdapek nk nolong la. mesti dia cari natural pacifier jugak. puas la aku kata da abis ke ape ke, tetap meraung nak jugak. ummie kena pilih, nk dia tido cepat atau nk melayan raungan dia tuh. sudahnye ummie pun surrender la. xsanggup tgk dia melalak lama. Ali ni dah la terkenal sbg king of tears. nangis main2 pun bleh meleleh ayaq mata tau!

October 25, 2010 Posted by | Uncategorized | Leave a comment