i LUV u, u LUV me

DIY tee 2, 3 & 4

sebenarnye, tee pertama yg aku dpt siapkn utk raya hr tuh adalah 3/4 sleeve reglan tee dgn design tulisan khat nama hero2 ni di bhg blkg tee. tp aku xamek gambar pun. cukup sekadar info yg khat nama bebudak ni aku minta seorg xpert yg buat n aku transfer atas freezer paper dgn teknik yg sama mcm ultraman n paint mcm bese.

tee kedua barulah tee ultraman yg siap sehari b4 mula cuti raya ari tuh.

tee seterusnye adalah tee smurf tanpa kepala. hehehe. yg ini bukan pakai fabric paint tp pkai felt cloth. carik design kat internet n jahit. i 1st started DIY project ni ngan tee yg inilah. memula gunting felt cloth on 1st day of puasa rsnye. tp siap sepenuhnye kedua2 tee pd hari jumaat yg baru lepas ini. iyer! it was on 15th syawal! huh

smurf w/o head

berchenta sungguh nk buat bende alah nie. dijahit sepenuhnye dgn tgn. kalaulah ada mesin jahit, pasti cepat je siap kan? hehehe. *ayat menggoda chor dearie for a mesin jahit…..

lepas siap jumaat lepas, model baju xberkesempatan pkai lagi. tgklah, kot tetiba muncul smurf berkepala manusia kat umah sape2 nnt, ketahuilah bahawa itu adalah hari pertama depa pkai tee ini.

umar slalu tanya, “mana kepala dia?”. bila dijawab, “kepala along lah kepala dia”, terus hero ni kompius. “kepala along??” hahahaha. kasihan dia xpaham.

tee yg ke-4 masih xbuat pape pun lg. masih kekal dgn plain blue tee. idea mcm bese da ada tp nk mencari wahyu memulakan langkah membuat tu takes time skek sbb dlm kepala ni bersusun idea2 lain utk baju sndiri plak.

aku masih berhutang DIY utk:

button embellishment for my own blouse, printing on my own brown reglan tee yg jarang (this is a way utk tutup t-shirt yg jarang. cetak2 ape yg disukai on t-shirt tuh), design for my heroes’ bday tees

September 27, 2010 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: