i LUV u, u LUV me

spectra vs saga blm

ptg semlm:

enjin kete jerking. singgah w/shop nilai, satu cable plug problem. pomen pun tukar yg problem. perjlnan blk ke umah berjln lancar spt biasa. tp enjin jerking blk ngam2 kuar tol. in fact, makin teruk plak.

pg td:

hntr w/shop kat umah ni. bila kete siap, it’s noon already. decide masuk keje lps lunch je la. punyelah mls nk masuk opis memikirkan perjalanan yg nk kena tempuh hanya utk waktu keje 3 jam setgh jer. tp pkkan plak esok kena cuti sbb BS umar n ali bercuti, mmg nk xnak kena gak masuk opis settle ape yg patut. tmbh plak, i wont b around next wk. lglah terpanggil2 utk melunaskan keje. eceh!

ptg td:

kuar lewat 10minit dr biasa. in fact ptg ni plan nk drive santai je. boring plak pk nk drive jauh skali lg dlm masa yg singkat (selang 3jam setgh je beb dr waktu aku smpi opis tghari td). elok2 smpi kat t.lite di salak tinggi, ada keta minah mengong yg dr lane kiri tetiba bg signal n belok ke kanan utk buat u-turn. aku kat lane kanan ni, tgh speeding sbb t.lite tgh ijau. mmg xsempat nk buat pape. tekan pedal break pun da xrase pape sbb kete aku dan dia da rapat sgt. maka dgn itu, selamat la aku merempuh kete minah mengong ni td.

whoaaa! pening lalat seketika sbb ms tu dlm kepala aku, melayang lg duit nmpknye nie!

buka pintu, aku turun & minah mengong ni td pun meluru ke aku, “makcik xpape ke?”

hahahaha (dlm hati je la sbb dia ‘makcik’kan aku, yg bona eh, den tgh berasap dgn kemengongngan dia ni)

“xnmpk ke lampu ijau?” aku tengking terus je tp dibalas dgn muka sememeh bersalah, “sorry, sorry”

“u nk u-turn kat sini, tau dak sini xbleh u-turn? dahlah dr lane kiri, pastu nk u-turn lg. xreti?”

“sorry kak (kakak la plak). saya bukan org sini. sy nk carik kota warisan tp tersesat smpi sini. xtau jln…”

byklah bukan org sini. org mana skalipun, undang2 jln tetap satu tu jer. by logiklah, camne ko yg dr lane kiri tetiba terus nk belok kanan utk u-turn? silap besar la dik! plak tu kat t.lite yg klupun nk u-turn kompem xlepas kete tuh sbb that junction wasnt meant for u-turn pun. haih!!

call chor @ sban, call my bro @ putrajaya. then dtg plak tow truck. eh, cepat aje deme hidu ada xciden ni kan? pastu sama2 gerak p balai. wat report. kete minah tu lnsg xleh gerak. tayar blkg bengkok. kete aku, depan belah kiri yg remuk. fender, mudguard, hood, bumper. sume abih kena ganti tuh.

huh! hate this but redha je lah. nk wat camne lg. obviously it wasn’t my fault. da habis berhemah aku bwk kete, tp klu org lain xberingat, berlanggar jugakla jwbnye. claim insurance minah mengong tu je la.

July 29, 2010 Posted by | Uncategorized | 2 Comments