i LUV u, u LUV me

Hero sulung marah-marah

“Ummie, ikutlah jln ni!”, sambil tunjuk2 suh aku drive terus.

Tp aku, instead of follow Umar’s instruction, aku belok masuk ke kanan. Selamba je degil ngan anak sndiri.

“Ummie, jln sini sempit lah. Ikutlah jln along!”, masa ni nada suara Umar da lain. Cam marah giler bunyinye.

“Alah. Ummie da lalu sini la long. Takkan ummie nk pusing blk. Esoklah kita ikut jln tu”. Aku terus je drive sambil gelak2 buat xreti pd arahan bdk kecik nie.

“Ummie!! dengarlah ckp along!!”, sambil dia hentak2 kaki dlm keta. Muka da berubah. Siap da mula ada nada2 ujan nk turun tuh.

Ewah-ewah! Mcm nk lawan tokey da nie. Aku malas nk tinggi suara pg2 nie. Org kata biar awal2 hari nie, mood kita cipta kasik +ve aje. “okey Long. Esok kita lalu jln along tu ye. Abah selalu ikut jln tu ek?”. Saje aku kecek molek2 lagi so that dia lupa pd marah2 dia tuh tapi ini mamat sudah naik angin oo. Terus hentak2 kaki.

Sampi dpn umah k.ayu dia xmo turun dr kete. Buat xreti je ape yg aku ckp. Ali da selamat masuk umah k.ayu. Beg2 & carseat pun da diturunkan dr kete. Umar je dok tercongok wat donno dlm kete. Muncung da pjg sedepa. Tgn dok bersilang di dada tanda masih xpuas hati ngan ummie dia.

“Cepatlah long. Ummie nk pegi work nie. Ummie da lambat. Along xkesian kat Ummie ke? Ptg nnt Ummie belikan Along roti ek?”

“Taknak!”

“Jomlah. Emak da tanya along da tuh. Bla bla bla………”

Selepas berjela ayat memujuk, baru nmpk tanda Umar nk berdamai. Turun dr kete terus dia meluru masuk umah k.ayu. Ingatkan da ok, rupenye tidak jugak. Lnsg dia buat xreti je kat Ummie dia.

Hehehe. Hanya disbbkan xikut arahan, pagi ni aku blah dr umah k.ayu tanpa ada suara bye-bye pd aku. Klu idak, sehingga kete nk  bergerak baru dia stop jerit, “bye-bye ummie. Ummie bwk kete elok2 ye. bye-bye ummie”

Parah, parah…..

June 3, 2010 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: