i LUV u, u LUV me

Semangat yg hilang

“ummie, beg susu ali da ilang!”, umar jerit kat aku masa turun dr kete pg td.

Sebetulnye bukan hilang tp mmg xbwk pun masa hntr hero2 ni ke umah k.ayu pg td. Masuk hari ni, da 8 hari Ali tidak lnsg dibekalkan dgn EBM di umah pengasuhnye. Sejak kena demam teruk 2 minggu yg lepas, sejak itulah aku stop pump susu. Tak larat sgt2 rsnye. Demam yg plg teruk bg thn nie smpi melarat hampir seminggu xkebah2. Hampir2 nk kena p cek darah klu tiada tanda2 lega.

Akhirnya, syukur sihat jugak.Demam da hilang.

Tapi bila da sihat semula, rutin mengepam ilang ntah ke mana. Malas sungguh rasanye nak mula balik mengepam. Ada je alasan dalam kepala nie.

Bila dipkkan keseronokan bergerak lenggang kangkung tanpa perlu membawa cooler bag & pump ke sana sini, nanti2lah mula pam balik.

Bila dipkkan xperlu terikat pada masa nk berkejar mengepam, nanti2lah mula pam balik.

Memang betul2 MALAS jadinye. Chor pun da tego sikap aku yg satu nie sbb hari tu beria2 nak susukan Ali at least up to 2 yrs tp bila da jd gini, doklah bg xcuse xde masa la, bla, bla. Haih!

La ni, tiap ari p keje aku masih carry cooler bag n pump. Tapinyeeee, camne aku bwk pg tu, camtu jugaklah aku bwk blk. Hehehe. Xpump2 jugak. Masih dlm proses mencari semangat ngepam yg ilang. Sebab da sonok xterkejar2 ngan waktu ngepam masa xsihat hari tuh, aku slalu terlepas waktu. Kerling pada jam, tgk2 da abih waktu opis. Dok pk nk balik je masa tuh. Mmg kompem la xsempat nk pam da.

Once smpi umah, Ali da tercari2 sumber aslinye pd aku. Bila pulak nk pam utk stok susu dia esoknye. Sudahnye Ali minum masih minum Dugro di umah k.ayu.

Dont worry Ali. Ummie cuba gak ni nk mula pam blk. Sabau yea.

June 2, 2010 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: