i LUV u, u LUV me

Tokey Plumeria

I met Tokey Plumeria Malaysia (K.Esah dearie) jap td @ UPM. Benarnye p jupe dia sbb nk amek Plumeria yg aku da lama kepingin, Plumeria Maung Pani. Kebetulan K.Esah ada meeting di UPM, dia bwk skali pokok ni sbb nk pos syg plak katanya sbb da ada bunga. Takut rosak je. Sebelum ni da pernah beli plumeria ID yg sama tp bleh mati plak lepas alih ke pasu. Kecik hati kejap.

Skrg ni da ada 4 jenis plumeria kat umah; Maung Pani (Pale Purple), Sweet Peach (Pink+Peach), Gammam (Oren) & baru semai dari benih, Mai Thai (Purple). Ikut hati, nk kumpul lg tp pk2 blk, aku bukan ada tanah luas pun smpi nk kumpul byk jenis plumeria tu. K.Esah tu lain. Dia mmg ada ladang. Mmg ada nurseri. She’s an engineer cum garderner. Tabik tul aku dgn org gini.

Papepun, harap2nye, Maung Pani ni idup subur kat umah 437 nie. I’Allah.

March 17, 2010 - Posted by | Uncategorized

1 Comment »

  1. […] da kelihatan cuma xkembang lg. Xsangka plak masih berbunga hingga kini. Lama da tau. Sejak entry yg ini. Da 3 bulan lebih masih kuarkn kuntum2 bunga purplenye. Bau Maung Pani cukup harum. Kuat menyentuh […]

    Pingback by Plumeria « i LUV u, u LUV me | June 23, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: