i LUV u, u LUV me

thot to start 2010 dgn semangat baru-xmo amek cuti byk sgt, xmo ngulor2 etc..tgk2 1st day hari keje dlm 2010 ni jugaklah aku terpksa amek EL. gara2 xcukup tido & lewat bangun…

our 2 heroes buat pakatan bgn dr tido pukul 3.30 pagi isnin tuh. then kuar masuk bilik dok main kejar2. chor yg keletihan sbb baru smpi dr tganu mlm tu da xkuasa nk melayan pakatan anak2 w/pun idung dia asek dicucuk2 dek Ali. boleh dia buat derkkk jer. sudahnye aku yg kena bgn monitor deme dok main2 kat hall. tgh2 pagi gitu umah da bising. adoiii. xkuasa nk tegah2. sudahnye aku baring aje atas sofa kat hall & let them played.

tp kejap kang, Ali plak dtg cucuk2 mata. kejap kang, Umar plak dtg mintak roti sapu kaya. kejap kang, bunyi Ali nangis sbb jatuh kena tolak ngan Umar. huh! tensen macik!!

at last, bila da keletihan, tepat 5.30 am, baru pakat surrender nk msk tido. ni pun sbb Umar da slowdown bila kena sedos ubat selsema sejam sebelum tuh. yes, he has flu & mild fever pun time tuh. so lepas mkn roti, asked him to have his med baru nmpk mata sedikit layu. Ali plak, bila master of chaos da slowdown, dia pun otomatik slowdown jugak. da xde ‘guru’ nk diikutlah katakan.

bila anak2 da surrender, ummie pun surrender sama atas bantal. bila aku bukak mata semula, it was 15min to 8am! haiyohhhh. xdapek nk bantu dahlah. btau opis aku EL. chor pun sama jugak, EL. sudahnye lepak lah kami 4 beranak di rumah shj utk isnin pertama dlm 1020.

January 5, 2010 Posted by | Uncategorized | 2 Comments