i LUV u, u LUV me

dlm lebih kurg kol 10 pg semlm, ms chor xde kat umah. tinggal aku, ali & umar.

since ali da ngamuk2 nk tido, aku tinggalkan umar dgn kartunnye kat hall. sementara aku masuk bilik nk dodoikn ali. sambil dodoi sambil susukn dia skali. dlm masa tgh susukn ali tuh, heard somebody bg salam kt luar. aku senyapkn aje sbb xmo ganggu ali yg da separuh lalok. but…

i heard umar yg jwb salam. dan terdgr jugak budak ni struggle nk bukak pintu.

“kejap. pintu ketat. umar xleh bukak lah”

laaa. ape kes plak umar nk bukak pintu nie. ntah mamat mana la yg bg salam nie. aku xbgn keluar tp aku panggil umar.

“along! along!” xjugak dijwbnye. terdgr dia masih cuba nk bukak pintu.

“umar! umar!”

“iyer, ummie” sambil dia berlari masuk bilik. ” ada orang kat luar. saya nk bukak pintu tp pintu ketat”

“eh, jgn bukak. ntah sape2 tu. along ckp kat dia taknak.”

xsemena2 dia terus lari keluar & i can imagined him standing on the sofa (klu dia berdiri atas sofa, baru dia leh nmpk org kat luar thru the window) sambil, “orang! taknak! kata ummie. ummie tgh susukan ali lah. ummie xleh kuar”

aku kat dlm bilik nie, rasa nk gelak pun ada dgr dia terjerit2 gitu. he can talks like adult rupenye. tp dlm ms yg sama, takut sgt sbb beraninye dia berckp dgn stranger.

adoiii. bila chor blk, aku btau dia. chor suh aku kunci je pintu klu nk tinggalkn bebudak kat hall. sib baik gak mmg tergerak hati nk tutup pintu dpn tu. selalunye, aku biar terbuka je tp grill mmg kunci laa.

it’s time to teach Umar not to talk to stranger lah kan. dia ni selalu jd xcited klu ada org dtg umah tau. bzbody je nk ngekor org tu. xtau pasaipa. zmn skrg ni bahaya. kena berhati2. bukan nk buruk sangka ngan org2 sekeliling tp sbb mcm2 da terjadi skrg nie, nk xnak terpksa jugak ada rasa kurg percaya pd org yg baru dikenali.

 

November 23, 2009 Posted by | Uncategorized | Leave a comment