i LUV u, u LUV me

NGV user

i am an officially NGV user now. was on leave yesterday bcoz spectra needs it time to be installed with NGV kit. masuk bengkel selase ptg. rabu pg they started on installation, tuning etc. then semlm, spectra is fully converted to NGV car.

so far so gud. performance wise pun ok. can still drive at 140km/hr tanpa rasa ‘berat’ mcm yg org dok gembar gemburkan. semua mcm bese jela. cuma space blkg reduced by 1/3 sbb nk muatkn tangki 60kg. after all, space issue ni timbul kala nk blk kg or time shopping yg amat sgt jer. yg lain, xpakai pun sgt boot nie. so, oklah kan.

hopefully, xpenses on petrol yg lebih kurang RM400 sebulan boleh kurg giler la lps nie. bajet utk tol xdapek nk tlg da la sbb mmg xde solution lain melainkan kena lalu gak tol tu klu nk p blk keje. so, fuel consumption je la yg bleh tlg nk tune blk monthly buject nmpknye. & yg cantik lg, sib baik dkt cyber ni ada stesen ngv. sng nk refill bila perlu.

November 13, 2009 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: