i LUV u, u LUV me

3 y.o. boy

ALi bucuk2

xdapek wat entry yesterday s i was on leave.

so here goes special entry for Umar Murshid who turned 3 yesterday.

yes..umar n ali share a month of November for their birth dates. we didn’t plan it. it happened naturally. eceh! alhamdulillah..xsangka pejam celik pejam celik, da 3thn pun pakwe sepet nie.

he loves ali so much to the extend sgt suka buli adik dia. when comes his rasa geram, sukati je sambil jalan tepi ali n dia tolak kepala pacik kecik tuh. pacik kecik tu plak, baru dpt kaki, sometimes berjln pun nmpk balancing n alignment lari. bila da kena cuit ngan umar, jatuh terduduk. lnsung siren dia berbunyi. haih! geram je rasa kdg tuh ngan umar nie.

wheneva im trying to dodoikan ali, umar will come n standing nearby n keeps calling ali’s name. yg pacik kecik ni plak, bila ada gangguan bunyi gitu, mmg mata yg layu terus segar bugar. siap senyum2 lagi kat umar. aduhaii, ummie nye yg tensen!

well, umar is a fast-learner kid. he talks a lot & talk to anybody & hardly know erti xtau malu. kalu jupe org yg baru, dia malu2 kucing dulu. few minutes after, he can be mcm org da kenal lama. main mcm kat umah dia sndiri. terjerit terlolong sukati jer.

jiran2 kat umah sume da kenal sgt ngan umar sepet nie. bebila smpi je dr umah pengasuh, dia xkan masuk dlm umah terus (provided that the evening weather is gud n nice), he will ask chor’s permission to play outside, “abah, saya nk jupe kawan dulu, boleh?”. kalu ditanya, “sape kawan along?”. “abang tu lah (referring to JEYA-a form 2 boy who always play football wit his frens kt ujung lorong kitaorg). yg bagusnye, si JEYA ni mmg rajin layan umar. dia ni anak tunggal kpd uncle n aunty dpn umah yg aku xtau nama sebenar (dok gud morning aunty je selalu tp xpenah tau nama sebenar). JEYA treats umar like his own bro. JEYA’s mother has even bought umar a ball so that they can play together. baguih betul.

klu JEYA xde, umar masih akan mintak permission nk jupe kwn klu dia nmpk ada jiran2 lain kat luar especially klu ada uncle Alan n aunty mary. uncle Alan n aunty Mary ni sgt rajin berkebun. they love english theme very much smpi umah tu mmg nmpk sungguh ke”english garden”nye. they both plak rajin melayan bdk2. al-maklum anak2 n cucu2 sume dok UK. depa 2org je kat sini. so, klu umar yg becok ni dtg umah, melayan bagai cucu plak. yg umar yg xtau malu ni, dok selamba je lepak kat bangku taman uncle Alan ni. kdg2 tu siap p belek2 pokok (tiru ape yg uncle Alan buat). risau tul aku kot rosak plak pokok2 org tua tuh. tp mmg da xreti malu, ckp la ape pun, umar mesti ckp, “umar nk ckp2 ngan uncle Alan la”.

klu sume org xde, dgn selamba rock dia panggil2 nama Pavitra, a 5y.o. gal next door. “citra. citra”. hehehe..elok2 nama pavitra, dpt kat umar, lansung CITRA jadinye. kekeke. this gal kdg2 xleh kuar main ptg2. her father wants her to practice playing piano setiap ptg. sian! sokmo ptg2 dgr bunyi ketung ketang org tekan piano. Pavitra ni pun anak tunggal gak. so,  bila dpt peluang main ngan Umar, bukan main sonok lg rupenye.

waahhh. i think i digress too much la. abih citer jiran tetangga sume masuk dlm ini pilem plak. sorry!

back on track…………so umar dearie, ummie & abah wish all the best for you. be a gud along k. mcm ali jugak, kami mohon moga along terus dikurniakan kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki selalu, dilapangkan hidup di dunia & akhirat, dipelihara tingkah laku & budi bahasa. dan moga along juga menjadi anak yg menyejukkan hati mak bapaknye slalu.

amin!

 

November 13, 2009 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: