i LUV u, u LUV me

petang semlm, masa aku tgh memsk kat dapo,

“ummie, saya berak”

“ok.  along berak abih dulu. nanti ummie basuh. ummie nak abihkan masak ni kejap”

“ummiiee!”

“iiiyer! kejaplah. nanti ummie basuhkan.”

soon he came to me & said, “t*ik saya jatuh kat situ”

huh??

i went to the place he showed & there were like few ketul2 t*ik on the floor. sejibik cam t*ik kambing, bersepah. hehehe

i was like..terkujat tgk ketul2 tuh..pampers budak ni bocor ke? or did he korek those stuff out?

ish!!

ask him to go straight into the toilet & wait for me there sementara aku nk bersihkan sisa2 kumbahan tuh.

dlm toilet, aku bukak seluar dia & once again i was like..terkujat sbb tgk pampers dia xde.

aikk..where did the pampers gone? haihh, no wonder la tercicir. da xde bende utk support ketul2 tadi. hahaha.

he said, “saya xnak pkai pampers da. saya nak pkai spenda” (yes. he said spen-da instead of spen-der)

iyolah anak. xnak pkai pampers bleh tp btau la klu nk buat bisnes. ini idak, tau2 je da berguguran. aduhhh. sib baik ketul2 gituh jer. what if dia buat bisnes yang jenis free flow jer. x ke haru gituh?

ni kirenye da smpi seru la kot eh utk betul2 toilet train dia dak? sebelum ni memjg je terbabas. tau2 je da basah. hehehe.

orait umar, lesson learnt! silap ummie sndiri la sbb xmake prompt action masa dia btau dia nak berak. klu tak, da tentu2 berjaya sesi toilet train yg ini, kan?

“saya nak spenda thomas ye ummie?”

iyolah anak…

September 9, 2009 - Posted by | Uncategorized

4 Comments »

  1. hehehe.. Mariessa panggil spender tu.. pen-der.. hilang s ntah ke mana. 😀
    Afiq punya ada Ultraman & Ben 10. Mariessa punya princesses punya gambor. Heheheh.. Cute eh budak2 ni punya spender.. 😀

    All the best with the toilet training! Training Afiq was a breeze, alhamdulillah. Tak pernah ada incident. Mariessa ni ingat nak train dah.. tapi dia tak mau! 😀

    Comment by Serene | September 9, 2009 | Reply

    • enil,

      itulah tuh, spender bebudak ni mcm2 gambo ada. sgtlah fancy gitu! Umar xminat ben-10. klu dak sng je nk carik tuh, byk tmpt ada jual kan? he loves jim jam & sunny tp xpenah lg nmpk brief kartun ni apetah lg other merchandise. low profile kot kartun nie. hehehe.

      tgklah, nk sonang, google kan aje. i bet lots u can find it, kan?

      Comment by websandroumar | September 11, 2009 | Reply

  2. aduh… macam mana nk buat icon gelak guling-guling nih?… hahahah

    Comment by Pak Ngahnys | September 10, 2009 | Reply

    • xyah buat icon la p’ngah. mai umah wkends nie, gelak guling-guling terus dpn Umar nnt. amacam? ada berani? huahuahua

      Comment by websandroumar | September 11, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: