i LUV u, u LUV me

abah vs. monster

UMARmurshid xpenah nangis or say xnak ke ape ke bila dihntr ke umah k.ayu pagi2 hr bekerja. sgt baik gituh.

tapi…

senin yg baru lps nie, dia melalak xingat bila chor suh dia turun n msk dlm umah k.ayu (it is chor who always send the kids to k.ayu’s hse. ku akn take over bila ku punye wshop atau kursus sekitar n9 jer, hehehe). makin dipaksa makin melalak. pelik sgt rsnye. smpi k.ayu nk kena dukung n bwk dia masuk.

& starting from that monday, he cried every morning wheneva they reached k.ayu’s hse. tp bila da berjaya dibawa msk dlm umah, elok plak dia senyapnye. cumanye we wondered wat makes he cries every morning tuh.

i asked k.ayu bout this & she has no idea either. cuma dia adalah btau yg anak2 dia suka sakat UMARmurshid ngan citer ultraman.

oh yes. UMARmurshid sgt suka wat action aya-tomen (a.k.a. ultraman) kat umah. klu bleh, ngan kitaorg ni suka sgt dia berlagak nk lawan2 n buat action tgn cam aya-tomen pojaan hati dia tuh. tapi…

UMARmurshid nie takut ngan monster!

hahahahaha….

sgt xlogik kan? nk jd aya-tomen tp takut monster. bila dia tgk citer ultraman, bila part monster kuar je, member da berlari nyorok dlm bilik. klu kita paksa dia stay dpn tv, kompem melalak cam jupe hantu.

back to pg td punye citer. start msk dlm keta, chor kata dia terus ckp, “umar xnak pegi umah mak“. berulang kali dia ckp gitu smpi chor terpksa auta skek btau,

along, mlm tadi masa along tido, abah da tumbuk monster tu” sambil wat action debush2 tu dpn dia.

yg member ni pun, “abah da pukul monster?

lepas ni klu along jupe monster lagi, along tumbuk je”

“umar tumbuk monster, ye” – *(UMARmurshid suka je tambah ye kat akhir ayat dia), sambil2 tgn tu dok debush2.  

tapi….

bila smpi dpn umah k.ayu je, member buat drama blk. xde drama air mata da tp mulut la dok ngulang ckp, “xnak, xnak, xnak”

skali lagi chor terpksa jd tukang karut. ulang blk citer tumbuk debush2 monster tuh. alhamdulillah, he steps out from the car  n walks hepily to the door wit his usual karipap (his feveret kuih). siap babai2 lg kat chor.

adoiii. nk gelak rsnye tgk gelagat dia nie.

ALImukhriz?

this lil’ boy sedap je diulik mimpi sejak dr aku letakkn dia dlm carseat smpi diangkat msk ke umah k.ayu. skek pun xterjejas tido dia sepjg abah meng-auta along dia ngan citer abah vs monster tuh

hahahaha….

March 27, 2009 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: