i LUV u, u LUV me

sana sini blog yg aku baca dok citer psl minyak yg naik mcm roket. entahlah. xterkata da rsnye dgn ape yg berlaku lately nie. mcm da tunggang langgang da msia nie. mereka2 yg di atas tu mcm da xbetul. seolah2 mereka2 yg di bwh ni xde akai utk berpk. pndai je nasihat suh berjimat cermat etc. tp paham ke mereka2 yg di atas tuh kedudukan sebenar mereka2 yg di bawah nie. terpk aku pd mereka2 yg sudah sedia susah. ini yg dikatakan, yg kaya terus kaya, yg miskin terus merana. budus!

the most affected of coz la those yg byk travel dlm keje. xkire travel sbb umah jauh dr opis ke. travel sbb byk outstation ke. minyak naik ni mmg sgt2 menambahkan beban. chor mengeluh sungguh bila tau minyak naik nie. sbb la ni, everyday dia kena ulang-alik ke segamat tuk setelkn keje kat sitenye. mmg hampeh tul negeri plg selatan nie. klu da tau xcukup kakitgn, silalah buat permohonan pd HQ kl suh amek org2 baru. ini idak juga. tenaga kakitgn negeri 9 jugak yg nk digunapkai. this coming thurs, xpasai2 nk kena turun b.pahat plak sbb pengarah sana nk berjupe ngan sume staff (termsk staff yg tlg depa setelkn file2 yg xsudah).

mileage claim shud be revised! dr zmn tok kaduk, dok tang tu gak. klu penah dikaji semula pun, naik dlm seposen dua posen. pndai betul depa nie. hal2 gini, naiknye skek sesgt! cam kedekut giler. tp klu nk naik yg lain, masya-Allah xterkata dasatnye.

takut aku tgk msia masa kini.

 + + + + + + + + + +

owh. aku sebenarnye nk tulih psl lain td. bila da publish entry di atas ni, baru perasan, aku tersasar sgt2 dr niat asal. sowie! (aku antara mereka2 yg di bwh yg terkesan sgt2 dgn berita tu).

aku benonye nk citer trip kami (aku chor umar n abah mak) blk kedah plus trip  berjln sakan ke alor star n pearl island dlm zmn rege minyak tinggi ari tuh. tp since mood nk menulih sudah ilang. setakat tu je la kot entry sebenar. sowie again.

June 9, 2008 Posted by | Uncategorized | Leave a comment