i LUV u, u LUV me

umar da becok skrg! da berkembang biak vocab nye (though bukan dgn pronounciation yg betul). da byk plak tu keletah2nye.

citer 1-subuh hari: seandainye waktu dia bgn tu kami makpak dia masih sedap lena, he will kejutkan sambil tepuk2 tgn kat bdn kami, “angun,angun”. dtg mood rajin, dia akan kiss pipi lepas tepuk2 tuh. & umar sgt rajin panggil “abah” klu bgn2 tu dia nmpk chor dpn mata. tp “ummie” idak plak dia nk panggil. ish!

selain “angun”, dia da pndai sebut “oyi” klu nmpk kenderaan ni ats jln. “bek” s he sees bird. “bok” for dog. “wingkel, wingkel” utk twinkle2 lil’ star. n etc.

citer 2-umar ada 2 botol susu. satu tu mmg utk bancuh susu dia. yg satu lg utk bancuh air oren feveret dia setiap ptg. dia da tau bezakan kedua2 btol nie. ckp je, “umar nk air oren? gi amek botol air oren ummie buat” dgn terkedek2nye dia berlari amek botol tu. klu kita tanya dia,”umar nk susu? mana botol?” sama gak, dia akan p amek botol utk susu plak. tp harus diingat, ini klu tgh mood ok la..klu idak..haram buat xreti jer. cuma terus meluru ke dapo tunjuk kat bekas susunye aje.

citer 3-da lama benonye aku berkenan ngan berus gigi nie. tiap kali p jusco, mesti dok belek2. design yg unik plus it is too cute la! siap da amek ok. tp letak blk sbb dok pk2 mesti umar xnak pkai lg. tp last wk, da masanye utk ajar umar berus gigi. so far so gud la sesi belajar memberus ngan umar nie. cuma bila boh toothpaste kat berus dia, otomatik dia lari. pelik nau kot nmpk bendasing atas berus tuh. adeh!

citer 4-me n chor r trying hard to make umar puting-free. tp amatlah payah nk train budak sepet nie. kebetulan blk ampang ari tuh, chor terlupa nk bwk putingnye skali. i was damn worried that putingless will make him meragam masa nk tido. tp, bila dipk2 blk, this is the right time to teach him a lesson. sepakat la aku n chor utk ignorekan aje keperluan utk carik puting baru buat umar. masa dia xtido, oklah xberputing. tp malang sungguh nasib kami bila umar xdpt tido mlm tu sbb puting xde. puas la ku tepuk2 suh tido. lelap kejap dia jaga nangis sbb xpuas. kejap aku yg tepuk2. kejap chor yg tepuk. kemuncaknye pukul 4 pagi, dia menangis xhingat nakkan putingnye. hampeh tul lah. ingatkn leh la teach him a lesson, tp nmpk gayanye mcm kami je diajarnye mlm tuh. duh!

citer 5-klu kami bentang sejadah, umar tau it’s time to solat. dgn selamba nye dia berdiri dpn kami kat sejadah tuh smbil tgn tu dok la ulang angkat takbir ntah bape kali. klu tiba ms nk sujud, dia punye tonggeng tu, mak aiii, mcm gaya org nk buat summersault. mmg kacau la klu tiba masa kita nk sujud. kdg2, dia tgk kita rukuk, dia ke blkg tolak bontot plak. klu dibentang sejadah lain utk dia, mmg xlama atas tuh, dia prefer sejadah yg kami tgh pkai lagi adalah.

citer psl budak yg baru nk blaja mcm2 ni mmg sonok. geram je tgk lagak dia. layan je laaaa..

Advertisements

April 17, 2008 - Posted by | Uncategorized

1 Comment »

  1. wah…suda besar….byk ckp dah….tak lama lagi, korang berdua tk sempat nk berborak sbb nnt anak sibuk nk bercerita sama…..mcm aku dolu2!!! btw, nk bgtau….don’tforget to buy silver jubilee shirt tau!!! sila baca thread nih yer….

    http://forum.extdk.net/index.php?topic=1832.0

    Comment by iekan78 | April 20, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: