i LUV u, u LUV me

collage61.jpgweekends skrg ni rsnye cepat tul berlalu. rs cam br msk ari sabtu. tetiba ari ni da kena mai keje blk. untungnye ari ni xperlu kuar awal sbb aku xnaik public transport. drive on my own. so setgh jam lewat dr waktu bese.

kebetulan gak Umar pg ni lapo sungguh. besenye bila da susukan dia at 530am, dia akn tido blk b4 terjaga exactly b4 aku ngan hubby kuar umah. tp pg td, dia xtido cam bese. mata bulat je terbukak. siap ajak borak lg. layan sembang ngan dia kejap. then nk nyusu lg.

memandangkan aku drive ari nie, dapeklah susukan Umar smpi 630am gituh. klu idak, 630 tu aku da kena ada kat terminal. klu dak mau tertinggal bas plak. huh. lega rs dpt susukn dia b4 p keje ari nie. so, jadual perah aku maintain la ari nie. no need to worry.

talking bout BF nie. mmg da jd niat aku dr ms pregnant lg nk fully BF Umar no matter wat. tp betullah org kata. mental ibu kena kuat. azam kena padu. tp aku kalah daaa. seminggu b4 naik keje, aku mix ngan formula. ms tuh aku tgh train Umar pkai botol. at 1st konon nk train botol pkai EBM. tp seriusly aku xsempat buat stok. Umar sgt2 kerap nyusu. aku cuba jugak memula tuh. tp xsempat catch up ngan keperluan dia. last2 train pkai formula jer la.

then bila da naik keje plak, manage to pump twice kat opis. tp masalah lain plak, aku xprepare cooler bag. so susu yg dipam b4 lunch mmg xleh diberi pd baby. yg after lunch aku pam at 420. by 5 aku kuar opis, terus blk umah. smpi at 6 terus msk fridge utk bekal Umar esoknye. aduhai, ralat tul rs ngan susu yg xleh pkai tuh.

so ari nie, lepas berbincang ngan hubby, aku beli lah jugak cooler bag tuh. bag tu idaklah besar. just nice utk aku bwk ke opis. harapnye lepas ni aku xde xcuse lg utk tidak tinggalkn stok EBM buat Umar.

& another gud news insya’Allah. jiran dpn umah memberi harapan +ve utk jaga Umar nnt. sebelum ni ada jugak dia kata dia nk asuh Umar tp lom pape, dia cam berat ati plak due to personal reason. tp semlm, ms hubby kuar nk buang sampah, abg tu kabokn pd hubby, i’Allah dia nk jaga Umar nnt. tp bkn dlm masa terdkt ni la. maybe in Feb atau Mac nnt. xkisahlah tuh. SIL masih available lg awal2 nie.

pd aku, klu betullah dia sudi, mmg murah sungguh rezeki Umar. mudah nnt buat kami berdua. mudah juga utk Umar. moga dipermudahkan DIA hndknye. amin!

January 22, 2007 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: